Nord-coreenii l-au sărbătorit pe Kim Jong-Un, „geniul geniilor” în strategie militară

Coreea de Nord l-a sărbătorit duminică pe noul său lider, Kim Jong-Un, difuzând un documentar în care îl arată pe urmaşul "conducătorului iubit" la comanda unui tanc, dând ordine soldaţilor din întreaga armată.

RomaniaTV.net
08 ian. 2012, 12:43
Nord-coreenii l-au sărbătorit pe Kim Jong-Un, „geniul geniilor” în strategie militară

În documentarul difuzat duminică, propaganda oficială susţine că urmaşul lui Kim Jong-Il la „tronul ereditar” de la Phenian a redactat prima sa teză de strategie militară la vârsta de 16 ani, că nu doarme decât trei sau patru ore pe noapte şi că renunţă adeseori la mâncare pentru a putea studia.

„Marele nostru general Kim Jong-Il (…) îl numea geniul geniilor în ştiinţa militară”, se precizează în documentar. Kim seamănă perfect cu tatăl şi bunicul său, atât ca personalitate, cât şi ca autoritate.

„Respectatul tovarăş Kim Jong-Un este perfect instruit în privinţa tuturor strategiilor militare şi (…) demonstrează calităţi excelente de lider militar”, afirmă comentariul care însoţeşte imagini cu soldaţii care se bucură ca nişte copii când îl văd.

Kim Jong-Un i-a succedat tatălui său, care a murit la 17 decembrie din cauza unei crize cardiace, la vârsta de 69 de ani. Kim Jong-Un este născut la 8 ianuarie, dar Phenianul nu a precizat niciodată care este anul naşterii sale. Experţii care au studiat problemele acestei ţări estimează că are între 25 şi 30 de ani.

Aniversările tatălui său, Kim Jong-Il, la 16 februarie, şi ale bunicului său, la 15 aprilie sunt zile de sărbătoare în Coreea de Nord şi cele mai importante din an.

De la moartea lui Kim Jong-Il, presa oficială – singura existentă în Coreea de Nord – a lansat o campanie pentru a crea un cult al personalităţii în jurul tânărului conducător, aşa cum a făcut şi pentru  tatăl şi bunicul lui.