NORDIS Mamaia, cel mai mare hotel de leisure din Europa, arată că şi România este o destinație de 5 stele

Proiectul NORDIS MAMAIA este unic în țara noastră, nu doar pentru că va fi cel mai mare hotel de leisure din România și din Europa, ci și pentru că a adus superlativul absolut al luxului în piața imobiliară și hotelieră, scrie Q Magazine.

10 iun. 2021, 11:21
NORDIS Mamaia, cel mai mare hotel de leisure din Europa, arată că şi România este o destinație de 5 stele

Știu că NORDIS a fost inițial o agenție imobiliară cu 14 angajați. Cum a devenit unul dintre principalii jucători pe piața imobiliară?

Anii 2008 – 2016 i-am dedicat exclusiv procesului de dezvoltare a agenției imobiliare. Aceasta a reprezentat „stagiatura” noastră ca o echipă, iar experiența acumulată a devenit baza a ceea ce înseamnă NORDIS astăzi. În acel moment am înțeles cum funcționează piața, am învățat să ne coordonăm cu ea, să ne „suim pe val” atunci când acesta se creează și așa am progresat. A fost și o perioadă plină de evenimente, care a început exact în anul de vârf al domeniului imobiliare „pe stil vechi” și care a prins revenirea lentă, precum și diversificarea pieței, a răspuns Vladimir Ciorbă, pentru Q Magazine.

Toți se întreabă cum de a fost posibilă o asemenea creștere uimitoare în doar trei ani? De la cât ați plecat și unde ați ajuns? Și, mai ales, CUM?

Am simțit în 2018 că ceea ce lipsește pieței imobiliare de lux din România este un produs nou, „hotel and residence”: fiecare apartament NORDIS beneficiază de toate serviciile unui hotel de 5 stele.

Dacă în 2018 aveam aproximativ 10.000 mp în dezvoltare, în prezent depășim 400.000 mp. În primul rând, am venit în întâmpinarea cererii cu ceva ce îi lipsea pieței. Am înțeles tendințele și le-am valorificat. Am făcut ceea ce alții nu au avut suficientă imaginație și voință să facă.

Am plecat de la un raționament: „Ce îi lipsește stațiunii Mamaia, de exemplu, centrul luxului din turismul românesc? Simplu: și mai mult lux”. Am pariat pe acest raționament și nu am greșit. Piața a decis, nu noi. Noi am știut să o înțelegem și să o ascultăm.

Cât a crescut cifra de afaceri în ultimii trei ani?

În 2017-2018 vânzările NORDIS atingeau câteva milioane de euro, iar astăzi au depășit o sută de milioane. În concluzie, am crescut de câteva zeci de ori.

NORDIS MAMAIA este primul proiect important al Grupului, fiind cel mai mare hotel din România. Ce formulă de vânzări ați aplicat în condițiile în care nu aveați neapărat un istoric pe piață?

Proiectul NORDIS MAMAIA este unic în țara noastră, nu doar pentru că va fi cel mai mare hotel de leisure din România și din Europa, ci și pentru că am adus superlativul absolut al luxului în piața imobiliară și hotelieră.

Nu există o formulă specială de vânzări. Produsul NORDIS s-a vândut singur. Clienții noștri au ales 5 stele NORDIS pentru apartamentele lor de vacanță. Poate că un detaliu important a fost acela că a cumpăra un apartament în acest complex înseamnă nu doar o cheltuială, ci și o sursă de venit.  Proprietarul poate cumpăra o cameră de hotel pe care apoi să o închirieze dezvoltatorului, care o va folosi în regim hotelier pentru turiști.

Practic, proprietarul investitor primește, lunar, o chirie fixă, chiar şi în perioadele în care nu există flux de clienți. Astfel, acesta nu mai este nevoit să se ocupe de sarcinile conexe, cum ar fi întreținerea spațiului achiziționat sau închirierea către turiști. Investitorii care optează pentru acest concept pot vedea valoarea proprietății lor crescând. Noi am calculat un randament garantat de 7% pe an, având în vedere suma investită, distribuită în 12 tranșe lunare. Beneficiarul câștigă proprietatea unui imobil de primă calitate, iar noi preluăm misiunea de a-i finanța achiziția, vânzând folosința bunului pentru perioadele „moarte” în care proprietarul nu are nevoie de el.

Știu dintr-un interviu anterior acordat de asociatul dumneavoastră, Emanuel Poștoacă, revistei Q Magazine, că ați imaginat acest proiect mai mult ca unul de entertainment în tot restul anului, nu doar în cele trei luni de vârf. Cât ați avansat în ceea ce privește francizele pe care voiați să le dezvoltați aici și cum a evoluat proiectul?

Complexul NORDIS MAMAIA cuprinde hotelul de 5 stele, restaurante și un spa de lux, precum și o galerie comercială cu branduri exclusiviste, toate deschise pe întreaga durată a anului. Pregătim și alte surprize pentru pasionații de lux, dar vă lăsăm să le descoperiți singuri.

Desigur că utilizarea complexului hotelier în afara sezonului estival reprezintă o mare provocare pentru turismul românesc. Soluția găsită de noi are niște costuri asociate pe care nu oricine este dispus să le plătească. Conceptul unui complex precum NORDIS, deschis doar în lunile  iulie și august, este o „lipsă de imaginație” nepermisă în asemenea investiții. Oamenii vor să se simtă bine tot anul.

Este o prejudecată nefastă aceea că litoralul românesc al Mării Negre nu poate oferi asemenea posibilități decât ca accesorii al plajei și al apei de mare calde. Credeți, oare, că pe Coasta de Azur turiștii vin doar vara? Noi vrem să transformăm plaja și marea primite de la natură, care au farmecul lor în orice sezon, în accesorii ale unei infrastructuri atractive și utilizabile timp de 12 luni din 12 luni.

Ați mizat pe o continuare a creșterii atractivității zonei de nord a stațiunii Mamaia, polul cel mai dezvoltat al litoralului nostru. Sunteți mulțumit de această opțiune?

Zona de nord a stațiunii Mamaia este și va rămâne o referință pentru calitatea turismului în această țară. Excelența cere și mai multă excelență. Dacă vom asista cum Mamaia devine o stațiune obișnuită, vom pierde specificul său. Turismul de lux vinde specificul, exotismul, excepționalul.

NORDIS MAMAIA

plajă proprie;
clinică de servicii medicale și de kinetoterapie;
muzeu de artă contemporană; sală de evenimente;
SPA, 9 restaurante; 3 săli de conferință;
ballroom panoramic;
galerie comercială premium; cazinou;
cinematograf VIP;