Nordul Europei sub asediul intemperiilor. Vezi ce ravagii au făcut furtunile VIDEO

Vremea face prăpăd în nordul Europei. De câteva zile, Marea Britanie e măturată de de furtuni violente, care au lăsat în urmă doi morţi şi doi răniţi. În Olanda, riscul inundaţiilor a crescut simţitor în zonele de coastă. Iar în Elveţia, sute de turişti au rămas blocaţi într-o staţiune, din cauza unei avalanşe.

RomaniaTV.net
06 ian. 2012, 08:19
Nordul Europei sub asediul intemperiilor. Vezi ce ravagii au făcut furtunile VIDEO

În Scoţia şi nordul Angliei, rafalele de vânt au depăşit 150 de km pe oră. Reţeaua de electricitate a fost avariată şi peste 100.000 de case au rămas în beznă. Numeroase curse aeriene au fost anulate. Feriboturile au rămas blocate în porturi, iar traficul rutier a fost dat peste cap.

În Olanda, ploile torenţiale din ultimele zile au sporit riscul inundaţiilor, în special în nordul ţării. Autorităţile au dat ordin de evacuare pentru mai multe zone de coastă.

Paradisul turistic din Elveţia s-a transformat peste noapte în infern. O avalanşă a blocat drumurile de acces către o staţiune din sudul ţării şi sute de turişti au rămas izolaţi. Nici măcar elicopterele nu pot ajunge la ei, deoarece vântul e prea puternic.

Furtuni violente au lovit şi Danemarca, unde autorităţile spun că se confruntă cu cele mai grave intemperii din ultimii 6 ani. De asemenea, în Germania, meteorologii au lansat avertizări de ploi şi ninsori abundente.