Norica Nicolai, despre amânarea intrării PNL în PPE: Crin Antonescu ne-a INDUS ÎN EROARE

Norica Nicolai i-a solicitat lui Klaus Johannis, preşedintele interimar al partidului, clarificări legate de amânarea pentru la toamnă a unei decizii oficiale a PPE legate de admiterea liberalilor români la populari. Europarlamentarul PNL spune că liberalii au fost induşi în eroare de către Crin Antonescu.

RomaniaTV.net
03 iun. 2014, 13:14
Norica Nicolai, despre amânarea intrării PNL în PPE: Crin Antonescu ne-a INDUS ÎN EROARE

Demersul Noricăi Nicolai survine în contextul în care popularii europeni vor lua decizia oficială în septembrie, iar Crin Antonescu le spusese anterior colegilor săi că procedura va fi îndeplinită la începutul acestei luni.

Am aflat despre decizia PNL la Partidul Popular European din presă, pe 26 mai. A existat o dezbatere în grup în care majoritatea membrilor grupului a dorit aderarea, iar domnul Crin Antonescu a spus că se va face cât se poate de repede, în jurul datei de 3 iunie. Am văzut astăzi comunicatul de presă de la PPE şi am adresat un mail domnului preşedinte interimar Klaus Johannis referitor la această situaţie„, a declarat europarlamentarul PNL, Norica Nicolai, pentru RomaniaTV.net.

Norica Nicolai a apreciat totodată, într-o intervenţie la un post de televiziune, că Antonescu i-a indus în eroare pe europarlamentarii liberali în ceea ce priveşte aderarea la PPE. „Înseamnă că PNL e în continuare membru al ALDE, iar noi care am fost, iar eu personal consider că am fost, induși în eroare de domnul Antonescu, am văzut că în momentul de față nu putem fi primiți în PPE și cred că e foarte corect, pentru că prin statut avem nevoie de o dezbatere cu privire la doctrină și la valorile pe care e nevoie să le adoptăm odată cu intrarea în PPE„, a spus Nicolai.

PNL are de aşteptat până la toamnă pentru a se aflilia PPE. Liberalii vor intra în familia politică a lui Traian Băsescu abia peste câteva luni. Informaţia a fost confirmată în exclusivitate pentru România TV de purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European, Kostas Sasmatzoglou. Crin Antonescu a anunţat, imediat după europarlamentare, trecerea PNL la PPE.

PNL a cerut oficial să se aflilieze la PPE, iar această cerere a fost înaintată Adunării Politice a PPE, cea care ia acest gen de decizii. Acum urmează să primim documentele aferente acestei cereri, documente pe care le vom primi în zilele următoare. Procesul a fost demarat, aşa cum am spus, toată lumea a salutat cererea, nu a întrebat nimeni de ce şi cum, toţi au fost pozitivi. Ne aşteptăm ca procesul de afiliere să fie finalizat la următoarea Adunare, care este prevăzută în septembrie”, a declarat  purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European, Kostas Sasmatzoglou, în exlusivitate pentru România TV.

Crin Antonescu anunţa, după alegerile europaralmentare, propunerea ca PNL să părăsească ALDE şi să treacă la PPE. Fostul lider liberal a fost, chiar cu două zile înainte de scrutin, la Bruxelles, pentru a discuta trecerea liberalilor la populari, lucru confirmat de vicepreşedintele PNL, Sorin Frunzăverde.

Lovitură de graţie pentru Crin Antonescu: Intrarea PNL în PPE, AMÂNATĂ până la toamnă