NORICA NICOLAI, lovitură pentru Iohannis: Niciunul dintre candidaţi nu are o viziune privind viitorul ţării

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Eurodeputatul PNL Norica Nicolai susţine că modul cum s-a derulat campania pentru Cotroceni nu a convins-o cu nimic, iar cei doi finalişti, şeful ei de partid, Klaus Iohannis, şi Victor Ponta, au demonstrat că nu au "o viziune foarte clară" privind viitorul României. 

12 nov. 2014, 10:25
NORICA NICOLAI, lovitură pentru Iohannis: Niciunul dintre candidaţi nu are o viziune privind viitorul ţării

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Eurodeputatul Norica Nicolai a declarat, într-un interviu acordat ziarului Făclia şi publicat luni, cu o zi înainte de prima confruntare Victor Ponta-Klaus Iohannis, că ultima campanie electorală care a avut loc în România şi în care au fost dezbateri electorale, dezbateri pe teme politice, a fost cea din anul 2000.

Această campanie electorală nu m-a convins cu nimic, pentru că nu am observat la niciunul dintre candidaţi o viziune foarte clară cu privire la viitorul ţării, nu am auzit răspunsuri la marile întrebări pe care şi le pun românii, ci doar un veşnic scandal, asezonat cu intervenţiile DNA-ului în clasa politică”, a spus Norica Nicolai.

Europarlamentarul a adăugat că nu a existat vreo dezbatere reală în această campanie electorală, cu atît mai mult cu referire la chestiuni constituţionale.

„Niciunul dintre candidaţi nu a reluat tema modificării Constituţiei şi nu şi-a prezentat o poziţie cu privire la arhitectura instituţională a României, la rolul instituţiilor, la întărirea lor, la reforma justiţiei. În ceea ce priveşte capitolul de drepturi şi libertăţi, consider că acesta este foarte bine conturat şi poate rămîne neatins”, a spus Norica Nicolai.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Victor Ponta-Klaus Iohannis, prima dezbatere electorală. Cum s-au contrat cei doi

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Norica Nicolai a precizat că este în continuare membru PNL, fără însă a se implica activ în viaţa partidului.

„Rămîn, cu orice risc, în grupul ALDE şi cred că ceea ce am spus la Congres în legătură cu viitorul partidului, din păcate, se confirmă. Partidul Naţional Liberal în această construcţie, care este doar cu titlul un partid liberal, va rămîne cu un rol marginal. De fapt, recentele acuzaţii pe care PDL le-a formulat împotriva liberalilor cu privire la primul tur al alegerile prezidenţiale confirmă: nu avem în prezent o formulă politică în care să existe coeziune, o formulă politică în care să existe o viziune comună asupra lucrurilor. ACL reprezintă doar două partide care au dorit să fie mai puternice şi au considerat că anumite lucruri o să se poată întîmpla dacă sînt împreună”, a conchis eurodeputatul.