Norica Nicolai, mesaj către Guy Verhofstadt şi Manfred Weber: M-am săturat de dublul vostru standard

Publicat: Marţi, 02 Aprilie 2019 23:33 // Actualizat: Marţi, 02 Aprilie 2019 23:33 // Sursa: romaniatv.net

Eurodeputatul ALDE Norica Nicolai le adresează un mesaj dur liderilor grupurilor ALDE şi PPE, Guy Verhofstadt şi Manfred Weber din Parlamentul European, din cauza reacţiilor acestora după instituirea măsurii controlului judiciar asupra Laurei Codruţa Kovesi.

„Am un mesaj pentru Guy Verhofstadt şi Manfred Weber, politicieni pe care credeam că-i cunosc, care îşi permit să dea ordine sistemului de justiţie din România şi cer suspendarea legilor din ţara noastră doar pentru ca ei să-şi bifeze proiectul politic de a o pune pe Laura Codruţa Kovesi în fruntea EPPO”, a scris Norica Nicolai pe Facebook.

„Destul! M-am săturat de dublul vostru standard, m-am săturat de faptul că ne cereţi permanent o justiţie independentă, dar ne daţi ordine de la Bruxelles pentru ca cei care vă servesc interesele să fie exoneraţi de răspundere. Lucrul acesta explică de ce unii au ales să părăsească UE, iar alţii să o conteste. Într-o Uniune Europeană care presupune că respectă statul de drept şi propriii cetăţeni, nu au ce căuta astfel de comportamente hegemonice care dăunează întregului proiect european. Am înţeles clar că voi sunteţi cei care vreţi o altă Uniune Europeană, doar a voastră, a celor care şi-au făcut un scop în viaţă din a-i umili pe ceilalţi. Nu asta este Uniunea Europeană la care noi am aderat şi care ni s-a promis, ea este o Uniune a respectului, a solidarităţii, a egalităţii dintre cetăţeni şi statele membre”, a continuat eurodeputatul ALDE.

Norica Nicolai îşi exprimă speranţa ca următorul Parlament European să nu îi mai găsească pe aceştia în poziţii din care să se manifeste în acest mod faţă de Europa, deoarece ei sunt „cei care faceţi cele mai mari deservicii acestui proiect”.

Liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, s-a declarat foarte îngrijorat ca urmare a informaţiilor referitoare la procedurile legale împotriva Laurei Codruţa Kovesi, pe care le consideră total inacceptabile şi fără precedent. El a cerut intervenţia Consiliului UE, iar Comisiei Europene garanţii că procedura de selecţie a procurorului-şef european este corectă şi independentă. De asemenea, solicită oprirea anchetei, precum şi intervenţia PES şi ALDE împotriva partidelor surori din Guvernul de la Bucureşti.

 

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Guy Verhofstadt Manfred Weber Norica Nicolai
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
04 apr 13:06
Răspunde | Votează email 0 email
Oancea Servilia
Norica Nicolai, procuror comunist, da lectii de democratie unor persoane de calibru european. Se comporta si arata asemeni unei mahalagioaice din piata Obor, pe banii nostri!
04 apr 13:05
Răspunde | Votează email 0 email
Oancea Servilia
Norica Nicolai, procuror comunist, da lectii de democratie unor persoane de calibru european. Se comporta si arata asemeni unei mahalagioaice din piata Obor, pe banii nostri!
1
EUR
4.8358
RON
15 Aug
noapte 19 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H