Norvegia este noua campioană mondială la handbal feminin

Echipa naţională a Norvegiei a câştigat Campionatul Mondial din Brazilia, după ce a învins, duminică, în finala competiţiei, reprezentativa Franţei, scor 32-24.

RomaniaTV.net
19 dec. 2011, 06:36
Norvegia este noua campioană mondială la handbal feminin

Norvegia a devenit a doua echipă, după Danemarca, care deţine în acelaşi timp toate cele trei titluri majore: cel european, mondial şi olimpic, scrie Mediafax. Nordicele au cucerit al doilea titlu mondial, după cel din 1999, în timp ce Franţa a fost nevoită să se mulţumească cu jucarea celei de-a patra finale mondiale.

Tot duminică, Spania a câştigat medalia de bronz, învingând Danemarca, cu 24-18 (9-9). S-au mai disputat şi meciurile de clasament final pentru locurile 5-6, respectiv 7-8. Brazilia a învins categoric campioana mondială Rusia, scor 36-20 (18-11), încheind CM pe locul cinci, în timp ce Croaţia a trecut de Angola, scor 32-29 (14-12) şi s-a clasat pe locul şapte.

Norvegia este deja calificată la JO de la Londra, fiind campioană olimpică, astfel că medalia de aur câştigată la CM din Brazilia aduce multă bucurie Suediei, vicecampioana europeană, care obţine şi ea calificarea directă la Olimpiadă, fără a mai evolua la turneele preolimpice.

Echipa Norvegiei, care este şi campioana europeană en-titre, a mai obţinut şi calificarea directă la CM din 2013, care va avea loc în Serbia.