Norvegia reimpune măsuri de izolare în capitala Oslo

În capitala Norvegiei Oslo vor fi reimpuse mai multe măsuri de semi-izolare, între care închiderea restaurantelor şi a magazinelor neesenţiale, în faţa creşterii cazurilor legate de tulpina engleză, a anunţat duminică primarul capitalei norvegiene.

01 mart. 2021, 09:17
Norvegia reimpune măsuri de izolare în capitala Oslo

Norvegia va înăspri începând de marţi măsurile de carantină din capitala Oslo, pentru a combate creşterea puternică a infecţiilor cu coronavirus, provocate de o vaiantă mai contaioasă a virusului, a anunţat duminicp primarul oraşului, transmite Reuters.

Varianta, identificată prima oară în Marea Britanie, a început să se răspândească în Oslo în ianuarie, reprezentând în prezent 50%-70% din numărul infectărilor, potrivit Institutului Norvegian pentru Sănătate Publică (PHI).

Vineri, în Oslo au fost consemnat un număr record de 245 de infectări.

”Trebuie să însprim măsurile”, a declarat Johansen într-o conferinţă de presă.

Aceasta a adăugat că numărul infectărilor a crescut din cauza mobilităţii mai mari, a răspândirii mai rapide a virusului, precum şi a numărului mai mare de teste efectuate.

Norvegia: capitala Oslo intră într-un nou lockdown

Toate restaurantele, cu excepţia serviciilor take-away, şi magazinele neesenţiale, cu excepţia băcăniilor, farmaciilor şi magazinelor de băuturi, vor fi închise începând de marţi, urmînd să fie impus nivelul ”roşu” pentru şcolile secundare, ceea ce înseamnă că elevii, care reveniseră în şcoli, vor face unele cursuri online.

Toare activităţile de recreere în spaţii deschise pentru adulţi, precum şi reuniunile private li vizitele la domiciliu trebuie să fie evitate, cu excepţia celor pentru copii, a mai spus Johansen.

Primăria intenţionează să înceapă în luna martie testări în masă în şcoli, pentru a urmări mai bine răspândirea virusului, informează News.ro.

Centrele de cumpărături au fost deja închise în Oslo, în ianuarie, din cauza răspîndirii variantei mai contagioase a virusului.

Până pe 25 februarie, în Norvegia, ţară cu 5,4 milioane de locuitori, fuseseră vaccinate 320.000 de persoane cu prima doză de vaccin, iar aproape 150.000 de oameni au primit două doze.

Numărul cumulat de cazuri de Covid-19 pe parcursul a 14 zile, la 100.000 de locuitori, a fost de 70, în săptămâna încheiată pe 21 februarie, al reilea cel mai scăzut din Europa, după Islanda şi Liechtenstein, potrivit datelor Centrului European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

Citeşte şi: Viktor Orban, imunizat cu vaccinul chinezesc anti-COVID. Ungaria e singura ţară din UE care foloseşte acest ser