Viktor Orban, imunizat cu vaccinul chinezesc anti-COVID. Ungaria e singura ţară din UE care foloseşte acest ser

Premierul ungar Viktor Orban s-a vaccinat cu serul de imunizare împotriva COVID-19, produs de compania chineză Sinopharm. Şeful Executivului de la Budapesta a publicat pe pagina sa de Facebook imagini din timpul vaccinării.

28 feb. 2021, 16:41
Viktor Orban, imunizat cu vaccinul chinezesc anti-COVID. Ungaria e singura ţară din UE care foloseşte acest ser

Viktor Orban, imunizat cu vaccinul chinezesc anti-COVID. Premierul ungar a anunţat duminică faptul că s-a vaccinat împotriva noului coronavirus.

„Sunt vaccinat”, a scris duminică premierul Viktor Orban.

Premierul ungar Viktor Orban a publicat imagini din timpul vaccinării şi a făcut publicul faptul că i-a fost administrat vaccinul chinezesc anti-COVID, produs de compania Sinopharm.

Potrivit Digi24, Ungaria este singura ţară din Uniunea Europeană care foloseşte vaccinuri din China și Rusia, chiar dacă Agenția Europeană a Medicamentului încă nu a autorizat aceste seruri anti-COVID.

Autorităţile de la Budapesta au achiziţionat cinci milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 de la Sinopahrm. De asemenea, Ungaria foloseşte şi vaccinul rusesc Sputnik V.

Premierul ungar Viktor Orban este de părere că vaccinul cel mai bun este pe care-l ai cea mai repede, motiv pentru care nu s-a bazat pe dozele contractate de Comisia Europeană. În aceste condiţii, autorităţile de la Budapesta au criticat vehement programul de vaccinare al UE, fiind nemulţumite de ritmul lent al distribuirii dozelor de vaccin anti-COVID.

Şeful Executivului de la Budapesta a avut o reacţie virulentă privind campania de vaccinare, coordonată prin Comisia Europeană.

„Dacă vaccinurile nu vin dinspre Bruxelles, trebuie să le obţinem din altă parte. Nu ne putem lăsa cetăţenii să moară doar pentru că Bruxelles-ul livrează atât de încet dozele”, a declarat premierul maghiar, conform Mediafax.

Citeşte şi: Vești bune în lupta cu COVID! Noi doze de vaccin Pfizer BioNTech sosesc pe 1 martie în România. Județele în care mai sunt locuri libere la vaccinare

Totodată, Ungaria ar putea lua în considerare înăsprirea unora dintre restricţiile împotriva pandemiei de coronavirus în contextul în care se aşteaptă ca numărul infectărilor să crească puternic în următoarele două săptămâni, a declarat vineri premierul Viktor Orban la postul public de radio.

Viktor Orban a spus că toate cele 2,5-2,6 milioane de persoane care s-au înregistrat pentru vaccinare împotriva COVID-19 până acum ar urma să primească cel puţin o doză până la Paşte, la începutul lui aprilie. Prim-ministrul a mai afirmat că el ar urma să fie vaccinat cu serul companiei chineze Sinopharm la începutul săptămânii viitoare.

„Trebuie să limităm radical călătoriile în afara Europei„, inclusiv călătoriile de afaceri, a declarat Orban, citat de Reuters. El a precizat că vor fi concepute „reguli de călătorie foarte stricte” şi, în funcţie de ritmul noilor infectări din următoarele zile, ar putea fi nevoie de înăsprirea actualelor restricţii.

Citeşte şi: Ungaria limitează drastic călătoriile în afara Europei. Viktor Orban se aşteaptă ca numărul infecţiilor cu Covid să crească puternic în următoarele două săptămâni