Nostradamus, predicţii 2022: război, foamete şi moartea unui dictator

Nostradamus a prezis şi că omenirea va muri de foame din cauza inflaţiei, care va duce la o creştere uriaşă a preţurilor într-o economie în decădere.

01 iul. 2022, 16:32
Nostradamus, predicţii 2022: război, foamete şi moartea unui dictator

Predicțiile lui Nostradamus pentru 2022: război, foamete, cutremur și moartea unui dictator. Despre cine e vorba

Doctorul, astrologul și clarvăzătorul francez Nostradamus, care a trăit între 1503 și 1566, și-a publicat faimoasa carte „Les Prophéties” în 1555.

La fel ca oracolul din Delphi, profețiile lui Nostradamus sunt în mod intenționat vagi și deschise la nenumărate interpretări.

Nostradamus, nouă profeții pentru 2022. Cum va MURI Vladimir Putin

Totuși, se pare că Nostradamus a prezis că războiul și foametea care au apărut în 2022, în special din cauza războiului provocat de Rusia în Ucraina.

Potrivit unui catren, Nostradamus a prezis: „Anul 2022 va aduce distrugere, apoi pace. Acest lucru s-ar putea întâmpla toamna, pentru că va fi zăpadă pe munţi, dar nu şi pe câmpii. Semnul Crucii va apărea pe cer”.

Oamenii care au interpretat profețiile lui au scris la sfârșitul lui decembrie 2021 că Nostradamus a făcut declarații despre un posibil asediu al Parisului în 2022. Acest lucru ar indica un război în Europa.

De asemenea, potrivit altor interpretări, Nostradamus a prezis moartea unui dictator, despre care se crede că ar fi Kim-Jong Un din Coreea de Nord. O altă predicție vorbește despre un cutremur major în Japonia.

Profeţiile lui Nostradamus despre războiul Rusia-Ucraina. Ce-i prevesteşte României: „Din Rusia se apropie în masă/Violentă distrugere, Romainie va suferi”

Baba Vanga, profeţie despre un NOU VIRUS în 2022. „Vom muri din cauza unei boli oribile”. Ce previziuni a făcut şi Nostradamus

Baba Vanga a făcut previziuni sumbre pentru anul care vine. Bătrâna care a prezis Covid-ul a spus că în 2022 omenirea se va confrunta cu o nouă pandemie, foamete, dar și cu un adevărat război, scrie Marca.

Femeia, cunoscută ca ”Baba Vanga” sau ca ”Nostradamus al Balcanilor” a prezis, printre altele, că, în 2022, încălzirea globală va accelera dezghețul și va provoca apariția unui nou virus letal. Potrivit ei, acesta va apărea prima dată în Siberia. Virusul se va dezgheța, după ce ar fi stat conservat mulți ani. „Chiar și cei care vor scăpa vor muri din cauza unei boli oribile”, zicea aceasta.

Baba Vanga, profeţii pentru 2022. Evenimentele care vor provoca haos pe planetă: inundaţii masive, invazia lăcustelor, incapacitatea tehnologiei de a mai distinge realitatea de virtual

Totodată, Baba Vanga a avertizat că mai multe țări asiatice, dar și Australia ar trebui să se pregătească pentru consecințele unor dezastre naturale, cum ar fi inundațiile care vor avea loc în 2022 și care ar putea provoca o lovitură puternică în economia mondială deja lovită.

În India ar urma ca mai multe zone agricole să sufere consecințele unei infestări cu lăcuste. De asemenea, femeia a vorbit despre una dintre cele mai mari temeri ale societăților dezvoltate – tehnologia. Potrivit ei, tehnologia va avea un impact negativ și ar putea deveni incapabilă să distingă realitatea de virtual.

Baba Vanga, predicții care nu s-au adeverit în 2021

Deși multe dintre previziunile făcute de clarvăzătoare s-au și întâmplat, există și unele care nu s-au împlinit. De exemplu, aceasta spunea că până în 2021 Donald Trump ar putea suferi de o ”boală misterioasă”, care l-ar face surd și i-ar provoca o traumă cerebrală sau că cineva va încerca să-i ia viața președintelui rus Vladimir Putin și că extremiștii islamici vor efectua un atac chimic asupra Europei.

Nostradamus 2022. Se anunţă foamete mare şi războaie devastatoare. Ce se va întâmpla cu România

Înainte să-și dea ultima suflare, Baba Vanga a reușit să prevestească faptul că până în anul 2030 oamenii vor reuși să intre în contact cu alte forme de viață și că până în anul 3797 planeta noastră va dispărea, dar numai câțiva oameni vor avea dreptul să părăsească Sistemul Solar pentru a-și continua existența pe altă planetă.

Bulgăroaica a avertizat, că până în 2170 o mare parte a globului va fi cuprinsă de o secetă de lungă durată. În 3005, un război va izbucni pe planeta Marte, colonizată de oameni, iar în 3010, o cometă va lovi Luna, generând un uriaș nor de praf cosmic. Pământul se va cufunda în întuneric. Astfel că, în următorii 90 de ani, viața pe Terra se va restrânge considerabil.

Cele trei profeţii ale lui Nostradamus care s-ar putea adeveri în 2022. ONU şi NASA, avertismente

Baba Vanga nu a fost singura care a făcut profeţii dure. Despre Nostradamus se crede în continuare că a prezis evenimente din viitor, la aproape jumătate de secol de la publicarea a 942 de catrene în faimoasa carte „Profeţiile”.

Încălzirea globală. Nostradamus a prezis în 1555 că încălzirea globală va atinge un nivel atât de ridicat încât peştii vor fierbe în mări, scrie Daily Mail. Acesta a mai sugerat şi faptul că rasa umană nu va mai avea parte de ploaie timp de 40 de ani, iar când aceasta va veni, va veni sub forma unor inundaţii severe, care vor devasta naţiunile.

Lumea a văzut deja valuri devastatoare de căldură, inundaţii severe, dar şi secete în ultimii ani, iar ONU avertizează că dezastrele naturale vor deveni mai frecvente şi mai intense într-un raport numit „Cod Roşu pentru umanitate”.

În următorii 20 de ani, planeta ar urma să se încălzească cu cel puţin 1,5 grade Celsius, deşi acest lucru trebuia să se întâmple abia peste 30 de ani.

Din 1970 până acum, temperatura globală a crescut mai repede decât în orice altă perioadă de 50 de ani din ultimii 2000 de ani, arată ONU. Ultimii cinci ani au fost cei mai fierbinţi din istoria măsurătorilor, adică din 1850 până acum.

„Este un lucru garantat că situaţia se va înrăutăţi. Nu văd nicio zonă care să fie sigură. Nu avem unde fugi,  nu avem unde să ne ascundem”, a precizat Linda Mearns, co-autoare a studiului citat, climatolog la Centrul Naţional pentru Cercetare Atmosferică al SUA.

 

Prăbuşirea unui asteroid. Tot în 1555, Nostradamus a prezis că planeta noastră va fi lovită de un asteroid. Nu este încă foarte clar când va avea loc acest fenomen, dar el a scris că „un foc uriaş” va cădea din cer.

„Un foc uriaş va cădea din cer timp de trei nopţi / Va fi minunat, dar şi stupefiant / La scurt timp după, va avea loc un cutremur”, a scris el în carte.

De altfel, în acest an un asteroid de mărimea unui autobuz londonez a trecut la mică distanţă faţă de planeta noastră. Şi NASA a avertizat că, odată la 2000 de ani, un asteroid de mărimi considerabile apare şi poate prezenta o ameninţare pentru planeta noastră. Ultimul asteroid s-a apropiat la 12.000 de mile faţă de planetă, mai aproape decât mulţi sateliţi geostaţionari.

NASA apreciază, însă, că ar fi nevoie de un asteroid care să aibă cel puţin o jumătate de milă lungime (800 m) pentru a cauza probleme globale. Un asteroid mai mic ar provoca, cel mult, probleme locale, dar nu ar declanşa o criză globală.

Foamete cauzată de inflaţie. Nostradamus a prezis şi că omenirea va muri de foame din cauza inflaţiei, care va duce la o creştere uriaşă a preţurilor într-o economie în decădere. Ca urmare a foametei, vor izbucni din ce în ce mai multe conflicte, iar oamenii se vor lupta pentru resursele naturale.

De altfel, în 2021 a putut fi observată o serioasă instabilitate politică, inflaţia fiind alimentată de pandemie, dar şi de lipsurile în ceea ce priveşte combustibilul. De asemenea, au crescut preţurile la energie şi mâncare.

Climatologii de la ONU au avertizat că planeta ar putea intra într-o eră de conflict şi haos, dacă liderii nu vor lupta contra încălzirii globale.

„Vom avea mai puţină mâncare, deci va fi o criză aici. Mulţi oameni ar fi vulnerabili la situaţii teribile, grupuri teroriste, violente. Ar fi multe surse de instabilitate”, a explicat Patricia Espinosa, secretar executiv al Convenţiei pentru Schimbare Climatică a ONU, anunţând că guvernele lumii ar trebui să lupte pentru reducerea emisiilor de gaze de seră.