Notre Dame, după incendiu. Cum arată interiorul catedralei, Marea Cruce a rămas neatinsă FOTO

Incendiul de la Catedrala Notre Dame, din Paris, a fost stins de pompieri după aproape de nouă ore de lupte cu flăcările. Din fericire, pagublele sunt mai mici decât s-a crezut iniţial.

16 apr. 2019, 05:12

Incendiul a izbucnit la acoperişul Catedralei Notre Dame, iar turnul acesteia s-a prăbuşit. Flăcările au înghițit partea superioară a catedralei, incluzând cele două turnuri de clopot și vârful, care s-au prăbușit.

Citeşte şi Incendiu la Notre Dame. Momentul în care turnul catedralei s-a prăbuşit VIDEO

Insula Île de la Cité, pe care se află Notre Dame, a fost evacuată. Incendiul a fost stins după aproape nouă ore de luptă cu flăcările, după care au apărut şi primele imagini din interiorul Catedralei.

Citeşte şi Incredibil, Google a catalogat incendiul de la Notre Dame drept ştire falsă. Algoritmul a fost mai puternic decât realitatea

Preşedintele Emmanuel Macron a transmis că „vom recontrui această catedrală împreună”, iar un apel internaţional de strângere de fonduri pentru asta a fost lansat. „Ceea ce este mai rău s-a evitat, chiar dacă bătălia nu a fost în totalitate câştigată„, a declarat şeful statului la faţa locului, pe treptele edificiului sinistrat. Însă „vom reconstrui această catedrală„, a promis el.

Pe de altă parte, încă nu se ştie cum va rezista structura edificiului, a declarat marţi dimineaţa Laurent Nunez, secretar de stat în Ministerul de Interne al Franţei. „În cursul zilei de marţi, va avea loc o întrunire cu experţi, arhitecţi ai construcţiilor din Franţa pentru a încerca să stabilim dacă structura este stabilă şi dacă pompierii pot intra pentru a-şi continua misiunea„, a declarat Nunez.