Notre Dame, după incendiu. Cum arată interiorul catedralei, Marea Cruce a rămas neatinsă FOTO

Publicat: Marţi, 16 Aprilie 2019 08:12 // Actualizat: Marţi, 16 Aprilie 2019 09:12 // Sursa: romaniatv.net

Incendiul de la Catedrala Notre Dame, din Paris, a fost stins de pompieri după aproape de nouă ore de lupte cu flăcările. Din fericire, pagublele sunt mai mici decât s-a crezut iniţial.

Incendiul a izbucnit la acoperişul Catedralei Notre Dame, iar turnul acesteia s-a prăbuşit. Flăcările au înghițit partea superioară a catedralei, incluzând cele două turnuri de clopot și vârful, care s-au prăbușit.

Citeşte şi Incendiu la Notre Dame. Momentul în care turnul catedralei s-a prăbuşit VIDEO

Insula Île de la Cité, pe care se află Notre Dame, a fost evacuată. Incendiul a fost stins după aproape nouă ore de luptă cu flăcările, după care au apărut şi primele imagini din interiorul Catedralei.

Citeşte şi Incredibil, Google a catalogat incendiul de la Notre Dame drept ştire falsă. Algoritmul a fost mai puternic decât realitatea

Preşedintele Emmanuel Macron a transmis că „vom recontrui această catedrală împreună”, iar un apel internaţional de strângere de fonduri pentru asta a fost lansat. "Ceea ce este mai rău s-a evitat, chiar dacă bătălia nu a fost în totalitate câştigată", a declarat şeful statului la faţa locului, pe treptele edificiului sinistrat. Însă "vom reconstrui această catedrală", a promis el.

Pe de altă parte, încă nu se ştie cum va rezista structura edificiului, a declarat marţi dimineaţa Laurent Nunez, secretar de stat în Ministerul de Interne al Franţei. "În cursul zilei de marţi, va avea loc o întrunire cu experţi, arhitecţi ai construcţiilor din Franţa pentru a încerca să stabilim dacă structura este stabilă şi dacă pompierii pot intra pentru a-şi continua misiunea", a declarat Nunez.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7759
RON
20 Nov
noapte 11 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H