Nou accident mortal provocat de o Tesla. Doi morţi şi trei răniţi după ce maşina a scăpat de sub control şi a accelerat singură

Un bărbat aflat la volanul unei maşini Tesla a scăpat-o de sub control şi a lovit mai multe maşini, accident soldat cu două victime şi trei persoane rănite, după ce aparent autovehiculul nu a mai răspuns comenzilor şi a rulat cu viteză foarte mare în interiorul oraşului Raoping, Chaozhou, provincia Guangdong din sudul Chinei.

14 nov. 2022, 23:42
Nou accident mortal provocat de o Tesla. Doi morţi şi trei răniţi după ce maşina a scăpat de sub control şi a accelerat singură

Şoferul care conducea o Tesla, pe nume Zhan, a pierdut brusc controlul mașinii și a gonit cu viteză foarte mare mare timp de doi kilometri, lovind două motociclete și două biciclete, fapt care s-a soldat cu doi morți și trei răniți, relatează Global Times.

Familia lui Zhan a raportat situația lui la Tesla. Poliția rutieră a exclus posibilitatea ca bărbatul să fi condus sub influența drogurilor și alcoolului și a menționat că vehiculul va fi supus unor teste.

Atunci când mașina se deplasa, a început brusc să accelereze de una singură, iar frânele nu au mai funcționat, lovind mai multe vehicule. În urma accidentului, șoferul unei motociclete și un elev de liceu care mergea cu bicicleta au fost spulberaţi, murind în urma rănilor grave.

Tesla a răspuns duminică, spunând că videoclipul accidentului se potrivește cu datele descrise. Compania a spus că videoclipul accidentului a arătat că luminile de frână ale mașinii nu s-au aprins pe măsură ce vehiculul a accelerat, lucru care se potriveşte cu ce apare în raport, și că va oferi tot ajutorul necesar în cadrul anchetei.

Al doilea accident provocat de o Tesla în doar câteva zile

Jiangsu Broadcasting Corporation a raportat pe 7 noiembrie pe Weibo că un proprietar de Tesla pe nume Jing din Nanjing, provincia Jiangsu din estul Chinei a pierdut brusc controlul mașinii sale în timp ce conducea, pe 2 noiembrie. Acesta a reușit să oprească forțat mașina, lovindu-se ușor de parapeți.

Centrul Tesla din Nanjing a spus că viteza maximă a atins 150 de kilometri pe oră, iar întrerupătorul electric a fost acționat fără frâne, în timp ce Jing a subliniat că a călcat pe frâne și a sperat ca mașina să reacționeze.

Citeşte şi: Trei morţi şi doi răniţi într-un atac armat la Universitatea din Virginia