Anul Nou Chinezesc: Ce trebuie să faci ca să ai noroc în Anul Calului de Lemn

ANUL CALULUI DE LEMN 2014. Anul Nou chinezesc se sărbătoreşte cu fast în China, Singapore, Thailanda, Indonezia, Taiwan, precum şi în Insulele Filipine, scrie Agerpres. 

30 ian. 2014, 13:41
Anul Nou Chinezesc: Ce trebuie să faci ca să ai noroc în Anul Calului de Lemn

ANUL CALULUI DE LEMN 2014. Pentru a avea noroc în Anul Nou chinezesc există anumite tradiţii şi obiceiuri care trebuiesc respectate.

In China, insa, nu doar hainele trebuie sa fie rosii, ci si decoratiunile specifice acestei sarbatori. In plus, la ferestre si de o parte si de alta a usii de la intrare, se fixeaza fasii de matase ori de hartie de un rosu aprins, pe care sunt scrise, cu litere aurii, „cuplete” cu urari de sanatate si belsug.

HOROSCOP CHINEZESC 2014. Cumpenele tale în anul Calului de Lemn, în funcţie de zodia ta

Mai mult, pe geamuri se lipesc figurine din hartie, reprezentand zodia care urmeaza a „guverna” anul ce sta sa inceapa, dar si dragoni si pasari phoenix.

Alte decoratiuni-talisman reprezita o fetita si un baietel imbracati in port traditional, despre care se spune ca aduc armonie si echilibru in familie, precum si bucuria de a avea copii sanatosi, potrivit Agerpres.

ANUL CALULUI DE LEMN: Ce spun maeştrii feng shui despre Anul Nou asiatic

Pe masa incarcata cu bunatati trebuie sa fie neaparat mancaruri din orez si carne de porc si de rata (simbolizand sanatatea si belsugul), taitei si alge negre (pentru viata lunga), lujeri de bambus, „pachetele de primavara” (cu o forma si mod de preparare ce amintesc de sarmale!), varza chinezeasca, inimi de bambus si peste. Pestele trebuie taiat in doua: o portie se mananca in seara de ajun, iar cealalta, dupa miezul noptii. Pestele este un simbol al bogatiei, din care trebuie sa te „infrupti” si in prima zi din noul an, pentru ca „asa cum e prima zi, asa va fi tot anul”.

Articol scris de Oana Hanganu