Nou bilanţ: 24 de morţi, în urma prăbuşirii unei clădiri vechi la Beirut

24 persoane au fost ucise şi alte 12 rănite în urma prăbuşirii, duminică seara, a unui imobil vechi la Beirut, a anunţat luni coordonatorul pentru situaţii de urgenţă al Crucii Roşii libaneze, Georges Kettane. Bilanţul clădirii prăbuşite în Beirut a ajuns la cel puţin 24 de morţi, dar ar putea creşte, anunţă autorităţile locale

RomaniaTV.net
16 ian. 2012, 19:23
Nou bilanţ: 24 de morţi, în urma prăbuşirii unei clădiri vechi la Beirut

„Până acum, au fost scoase 24 de cadavre şi credem că mai sunt şi altele sub clădirea prăbuşită duminică seara”, a declarat un oficial al Crucii Roşii, Georges Kettaneh.

Zece persoane au fost rănite, dar niciuna nu este în stare gravă.

Directorul Serviciului protecţiei civile, Raymond Khattar, a anunţat că printre victime se numără şapte libanezi, şase sudanezi, doi egipteni şi doi filipinezi.

Bilanţul anterior era de 11 morţi.

Potrivit estimărilor autorităţilor, în clădirea prăbuşită erau circa 50 de persoane, în principal libanezi, dar şi muncitori sudanezi şi egipteni.

Clădirea de şase etaje s-a prăbuşit complet, a constatat un fotoreporter al AFP de la faţa locului.

Numărul locuitorilor aflaţi în continuare sub dărâmături este necunoscut. Potrivit vecinilor, zeci de persoane locuiau în acel imobil.

O adolescentă de 15 ani figurează printre persoanele ucise şi cel puţin doi sudanezi, un egiptean şi o filipineză au fost spitalizaţi, potrivit ANI.

„A fost ca un cutremur”, au declarat mai mulţi martori.