Nou caz revoltător în România! Cum se fabrică un test pozitiv pentru un pacient care nu a murit de COVID-19

Un nou caz de pacient decedat, despre care s-a spus în mod eronat că a avut COVID-19, a fost relatat de o familie din Buzău. O femeie de 53 de ani, Luminița, și-a pierdut viața pe 23 iulie la Spitalul Județean din Buzău, la Secția de Terapie Intensivă, iar pe fișa medicală a fost notat că a murit de coronavirus.

RomaniaTV.net
14 aug. 2020, 07:27
Nou caz revoltător în România! Cum se fabrică un test pozitiv pentru un pacient care nu a murit de COVID-19

Rudele au refuzat să creadă această variantă și să ia cadavrul de la morgă într-un sac și cu sicriul sigilat, astfel că au insitat să i se facă testul pentru coronavirus.

“Ea a fost sora mea, Luminiţa mea. A murit pe 23 iulie la Spitalul Judeţean din Buzău. A fost ţinută ore bune la izolare, deoarece avea febră şi a fost suspectată imediat de COVID – 19. Am insistat noi, familia, să se ocupe cineva de boala de care suferea (…). A murit la Terapie Intensivă”, a povestit pe Facebook Florentina Nae, sora victimei.

Familia femeii nu a cedat. A așteptat până când a venit rezultatul testului. Și, într-adevăr, a avut dreptate. Rezultatul a ieșit negativ.

“A doua zi am mers la spital. Ni s-a pus în faţă un formular, iar de la morga spitalului ni s-a comunicat că n-o putem lua până nu vine rezultatul testului. Tot în aceeaşi zi, primim un telefon de la un funcţionar al spitalului, care ne spune să mergem la morgă, fiindcă ar mai exista o variantă… Aceea de a lua cadavrul în sac şi cu sicriul sigilat. Nu am fost de acord şi le-am spus că aşteptăm rezultatul testului. Rezultat care a venit negativ (…) Lăsaţi oamenii să-şi îngroape morţii creştineşte!”, a mai povestit sora femeii decedate.

Ce spun reprezentanții spitalului

Reprezentanții spitalului au spus că vor face cercetări în acest caz pentru a stabili exact de ce s-a ajuns la această neînțelegere.

”Am văzut şi eu postarea şi urmează să aflu care este realitatea. Voi reveni cu precizări, imediat ce voi avea date clare”, declară Claudiu Damian, managerul unităţii medicale.