Claudiu Năsui anunţă desfiinţarea de noi „sinecuri”: Ar fi trebuit să pregătească privatizarea companiilor Uzinei Mecanice Cugir, Fabricii de Arme Cugir şi Uzinei Automecanice Moreni

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, anunţă desfiinţarea unor "sinecuri". Este vorba despre administratorii speciali care ar fi trebuit să pregătească privatizarea Uzinei Mecanice Cugir, Fabricii de Arme Cugir şi Uzinei Automecanice Moreni. Potrivit lui Năsui, aceştia aveau salarii între 10.000 şi 16.000 de lei şi asta în condiţiile în care "statul român nu a mai privatizat nimic de peste un deceniu".

03 aug. 2021, 11:33
Claudiu Năsui anunţă desfiinţarea de noi „sinecuri”: Ar fi trebuit să pregătească privatizarea companiilor Uzinei Mecanice Cugir, Fabricii de Arme Cugir şi Uzinei Automecanice Moreni

Claudiu Năsui anunţă eliberarea din funcţie a unor „administratori speciali”. „De data aceasta este vorba de administratorii «speciali» a 3 companii de stat: Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir şi Uzina Automecanica Moreni. Salariile lor erau de 10.874 lei, 14.630 lei şi 16.142 lei pe lună”, a anunţat Claudiu Năsui, pe Facebook.

Citeşte şi: Claudiu Năsui a anunţat concedieri la Ministerul Economiei. Guvernantul aruncă bomba: Nu fac nimic. Salariile erau de 8.962 de lei și 9.000 de lei pe lună!

Ministrul Economiei a prezetat, pe scurt, şi situaţia companiilor de stat care ar fi trebuit privatizate.

„Cât de bine au fost administrate aceste companii? Automecanica Moreni face pierderi an de an (între 8 şi 7 milioane de lei) şi are capitaluri proprii negative, adică mai multe datorii decât active. Celelalte două sunt, de asemenea, pe pierderi. Cu rezultate operaţionale care s-au înrăutăţit anul trecut faţă de 2019. Pe scurt, tipic companii de stat, care trăiesc din banii contribuabililor”, arată ministrul.

Citeşte şi: Claudiu Năsui promite reducerea impozitării: „Vreau zero taxe pe salariul minim. Nu trebuie să ne gonim forţa de muncă în alte ţări”

Claudiu Năsui susţine că aceşti administratori speciali „nu făceau absolut nimic”.

„Conform legii, ei ar fi trebuit să pregătească aceste companii pentru privatizare. În realitate, statul român nu a mai privatizat nimic de peste un deceniu. Toate sunt «ale noastre», adică căpuşate în continuu de mafii de partid. Fac pierderi. Acumulează datorii. După care şterg datoriile şi o iau de la capăt. Acum este momentul să oprim jaful din banii contribuabilului”, a mai scris Claudiu Năsui.


loading...