Nou focar de coronavirus la un centru oncologic din Timișoara. 10 cazuri confirmate

La centrul de tratare a cancerului OncoHelp din Timișoara au fost depistate 10 cazuri de infectare cu coronavirus. Nouă asistente și un pacient au fost depistați cu COVID-19 în urma testărilor.

RomaniaTV.net
28 iul. 2020, 19:51
Nou focar de coronavirus la un centru oncologic din Timișoara. 10 cazuri confirmate

Celor șase focare de infecție cu coronavirus li se adaugă acum cel de la centrul oncologic din Timișoara, în timp ce orașul Făget se află în continuare în carantină,  inspectorii DSP având în defășurare 31 de anchete epidemiologice. Fermele Smithfield unde sunt 174 de cazuri confirmate, Spitalului privat Premiere unde sunt șase cazuri,  Spitalul de Psihiatrie din Gătaia unde sunt 12 cazuri, fabrica Zoppas din Sânnicolau Mare  cu trei cazuri, comuna Gottlob – 11 cazuri și acum centrul de tratare a cancerului OncoHelp din Timişoara – 10 cazuri sunt în prezent sub supravegherea DSP.

Făget este cel mai puternic afectat dintre orașele din Județul Timiș, aflându-se de duminică în carantină cu 52 de cazuri de infectare și două decese. 

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, marţi, în spitalele din Timişoara şi din judeţul Timiş sunt internaţi 169 de pacienţi cu COVID -19. Dintre acestia, nouă erau la Terapie Intensivă iar în ultimele 24 de ore au fost prelucrate 2.396 de teste. Numărul cadrelor medicale infectate cu coronavirus se ridică la 134, dar şi 67 de decese ale unor locuitori din Timişoara şi din judeţ confirmati cu COVID -19, date înregistrate de la începutul pandemiei.