ADMITERE FACULTATE: Nou în România. S-a înfiinţat FACULTATE DE COSMETICĂ MEDICALĂ

ADMITERE FACULTATE 2015: Universitatea de Medicină şi Farmacie din Tîrgu Mureş are, din acest an, un nou program de studii de licenţă: Cosmetică medicală. Tehnologia produsului cosmetic.

14 iul. 2015, 08:01
ADMITERE FACULTATE: Nou în România. S-a înfiinţat FACULTATE DE COSMETICĂ MEDICALĂ

ADMITERE FACULTATE 2015: Viitorii cosmeticieni vor avea studii superioare în domeniul ales şi vor şti cum să prepare produsele de înfrumuseţare, scrie monitorulexpres.ro. Studenţii vor învăţa chimie, tehnologie şi analiza produsului cosmetic şi vor deprinde abilităţi practice necesare pentru realizarea unor proceduri simple de întreţinere a frumuseţii corporale.

Citeşte şi ADMITERE FACULTATE 2015. Peste 2.500 de locuri la buget, la ASE

Absolvenţii acestui program de studiu vor primi calificarea de tehnicieni dermatoterapie estetică, validată de Autoritatea Naţională a Calificărilor. Printre competenţele dobîndite în urma finalizării studiilor în cosmetica medicală se numără: prepararea şi condiţionarea produselor cosmetice şi dermatocosmetice, depozitarea, conservarea, distribuţia produselor cosmetice şi dermatocosmetice, identificarea şi stabilirea nevoilor de îngrijire a pielii, realizarea unui plan terapeutic şi consilierea cosmetică sau utilizarea de tehnici şi proceduri de bază în dermato-cosmetologie.

Citeşte şi Şpagă la Facultatea de Medicină. Directorul administrativ, filmat în timp ce negocia comisioanele

După terminarea studiilor, absolvenţii se vor putea angaja în saloane, cabinete de înfrumuseţare, centre multifuncţionale de tip SPA, în farmacii sau drogherii, în centre de diagnosticare computerizată sau în unităţi de producţie cosmetică şi de igienă. Programul de studii va fi de trei ani. La concurs sînt scoase 40 de locuri, din care 10 sînt finanţate de la buget, iar 30 vor fi cu taxă (3.000 de lei pe an).