Nou incendiu la incineratorul de deşeuri periculoase din Brazi. Pompierii au intervenit de urgenţă

Un incendiu a izbucnit luni dimineaţă la incineratorul din localitatea prahoveană Brazi care a fost distrus de flăcări şi în urmă cu două săptămâni.

14 iun. 2021, 09:31
Nou incendiu la incineratorul de deşeuri periculoase din Brazi. Pompierii au intervenit de urgenţă

ISU Prahova a anunţat că a avut loc un nou incendiu la incineratorul de deşeuri periculoase din Brazi, din apropiere de Ploieşti. În urma unui apel la 112, pompierii au intervenit cu cu o autospecială de stingere la incineratorul de la Brazi, „unde se pare ca iese din nou fum”.

„După ultima inundare a halei, operatorul economic avea de îndeplinit obligaţiile prevăzute de lege pentru apărarea împotriva incendiilor”, a transmis ISU Prahova, conform Mediafax.

Din primele informaţii, pompierii spun că arde cu flacără în interior pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi.

Citeşte şi: Incendiul de la incineratorul de deşeuri periculoase din Brazi nu a fost stins. Descoperirea terifiantă, făcută de pompieri: „A fost găsită decedată persoana care ar fi pus focul”

În urmă cu aproape două săptămâni, pe 2 iunie, un alt incendiu a distrus platforma incineratorului din localitatea Brazi, judeţul Prahova. Flăcările s-au extins în interiorul halei incineratorului, pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, cu degajare de fum dens în atmosferă, ca urmare a arderii necontrolate a deşeurilor din incintă. Pompierii au găsit în zona afectată o persoană decedată.

În urma verificărilor făcute s-a stabilit că ar fi vorba de un angajat al firmei, care s-ar fi sinucis, fiind luată în calcul ipoteza potrivit căreia el ar fi pus focul.

Anchetă după incendiul de proporţii lângă Ploieşti la un incinerator de deşeuri periculoase

La Octavian Berceanu a mai spus că firma care operează incineratorul fusese amendată pentru mai multe abateri în legătură cu traseul sau modul în care au fost depozitate deşeurile sau privind respectarea autorizaţiei de mediu.

„Acest incendiu ar putea aduce daune substanţiale de mediu, avem staţii care monitorizează. Vrem să începem o anchetă să vedem ce deşeuri au ars în interior. Au fost deşeuri periculoase şi nepericuloase. Când spun periculoase mă refer la vopseluri, tonere, uleiuri nepericuloase, diferite deşeuri din zona spitalicească, medicamente expirate şi alte deşeuri. Incineratorul încă arde şi toată structura e aproape de colaps. Nu pot pătrunde foarte adânc înăuntru cei de la pompieri. (…) Au fost nu mai puţin de cinci controale anul trecut, trei controale anul acesta. Am aplicat amenzi de 415.000 de lei pentru depozitări neconforme. Incineratorul nu funcţiona pentru că utilităţile au fost sistate încă din ianuarie. Culmea ironiei, urma să primească o autorizare de funcţionare, să -i fie redat accesul la utilităţi fix săptămâna aceasta”, a declarat şeful Gărzi Naţionale de Mediu.

foto: observatorulph

Citeşte şi: Accident tragic la Arad! Microbuz cu pasageri s-a lovit de un TIR: un mort, mai mulți răniți grav. A fost activat planul roșu de intervenție