Nou-născutul scos din toaletă la Galaţi a murit la spital. Mama lui este cercetată pentru ucidere

Nou-născutul ajuns în stare gravă la Spitalul de Copii din Galaţi, după ce a fost scos din toaleta unei case din localitatea Băleni, judeţul Galaţi, a murit la spital. Mama copilului este anchetată de poliţişti, existând suspiciunea că ea l-a aruncat în latrină.

RomaniaTV.net
23 apr. 2019, 07:28
Nou-născutul scos din toaletă la Galaţi a murit la spital. Mama lui este cercetată pentru ucidere

Incidentul s-a produs duminică în satul Băleni, din judeţul Galaţi. Un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că se aud scrâncetele unui copil dintr-o toaletă. La locul indicat de bărbat s-au deplasat poliţiştii, un echipaj de pompieri şi o echipa SMURD.

„În după-amiaza zilei de 21 aprilie, pompierii din cadrul Punctului de lucru al ISU Galaţi, din Târgu-Bujor, au fost solicitaţi să intervină în localitatea Băleni. Ajuns de urgenţă la gospodăria lui D.N., echipajul condus de plutonier adjutant Oprea Ionel a luptat cu secundele în operaţiunile pentru extragerea unui bebeluş căzut în hazna. Iniţial, pompierii au săpat în lateralul fosei septice, pentru că placa de beton avea 4 metri pătraţi. Ulterior, datorită unui excavator solicitat din apropiere, s-a putut efectua o intrare în lateral, unde s-a coborât cu ajutorul scării de fereastră pentru a fi salvat la timp bebeluşul proaspăt născut”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

Copilul a fost resuscitat la faţa locului, apoi a fost dus Spitalul de Copii din Galaţi. Starea lui era gravă. În noaptea de luni spre marţi, în ciuda eforturilor medicilor, bebeluşul a murit.

Mama copilului, în vârstă de 33 ani, a fost transferată de la Spitalul din Târgu Bujor la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi, unde este în stare stabilă. Ea va fi supusă unei expertize neuropsihiatrice pentru a se stabili dacă, după ce a născut, a suferit o stare de tulburare psihică.

Poliţiştii suspectează că bebeluşul a fost aruncat în latrină chiar de către mama sa şi au deschis dosar penal. După moartea nou-nascutului, anchetatorii au schimbat încadrarea juridică a faptei din vătămare corporală a nou născutului de către mamă în uciderea nou-născutului de către mamă. Dacă se va dovedi că a avut discernământ, femeia va fi cercetată pentru omor.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului (DGPC) Galaţi, mama micuţului ar fi declarat că s-ar fi dus la toaletă şi a născut copilul acolo. Femeia mai are zece copii, nouă fiind în grija asistenţilor maternali, iar unul a decedat într-un incendiu.