Nou protest în Piaţa Victoriei împotriva legii carantinării. Oamenii scandează „Opriţi legea!”

Românii s-au strâns din nou, joi seară, în Piaţa Victoriei. Este a cincea seară consecutiv în care oamenii s-au adunat să protesteze împotriva legii carantinării. Aceştia scandează "Opriţi legea!". 

RomaniaTV.net
16 iul. 2020, 17:39
Nou protest în Piaţa Victoriei împotriva legii carantinării. Oamenii scandează „Opriţi legea!”

Zeci de persoane s-au adunat din nou în Piaţa Victoriei joi seară, începând cu ora 18:00. La fel ca şi în zilele precedente, oamenii au pichetat mai întâi sediul PSD şi cel al PNL. Protestatarii sunt filmaţi de către jandarmi, identificaţi, unii sunt amendaţi pe loc, alţii vor primi procesele verbale acasă. 

Duminică, în prima zi, au fost aproximativ 1.500 de persoane, iar luni seara prezența a fost mult mai redusă, de aproximativ 200. Marţi seară, doi bărbaţi au fost luati pe sus de jandarmi şi duşi cu duba la secţie, miercuri, aproximativ 50 de persoane s-au strâns în Piaţa Victoriei, iar joi seară alte câteva zeci de persoane au protestat împotriva legii carantinării.

Joi, premierul Ludovic Orban a mers la Senat pentru a participa la dezbaterile pe Legea carantinării. Orban a spus că acel termen de 48 de ore, timp în care oamenii vor fi internați în spital, chiar dacă sunt asiptomatici, este unul benefic, astfel cetățenii vor lua o decizie bazată pe o recomandare a medicului.

„Se știe foarte bine că în anumite țări râspândirea virusului s-a datorat faptului că în lipsa analizelor medicale, indicațiilor medicale, pacientul a stat la domiciliu. De aceea este necesar un astfel de termen în lege.

Dezbaterea proiectului de lege privind carantina şi izolarea, suspendată în Senat

Noi am avut și în proiectul Guvernului un astfel de termen, de 5 zile. Până la urmă este important să existe un astfel de termen și este important că o astfel de măsură poate fi contestată, iar pacientul poate să ia deciziile în urma unei recomandări medicale.”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a ținut să precizeze faptul că în lipsa posibilității autorităților de a carantina sau izola cetățenii s-a accentuat transmiterea virusului.

Premierul Ludovic Orban le-a dat ordin senatorilor să o voteze cât mai repede, pentru că „e una care ne permite să acționăm eficient împotriva răspândirii virusului”.

Citeşte şi Ludovic Orban, huiduit de protestatari la sediul PNL. „Opriţi legea! Tâlharilor! Să vă fie ruşine!”