Nou scandal la Casa Regală britanică: Regina-Mamă ar fi fost fiica bucătăresei de la palat

Un nou scandal planează asupra familiei regale britanice. O teorie conform căreia "Regina Mamă" ar fi de fapt fiica bucătaresei a pus pe jar casa regală.

RomaniaTV.net
31 mart. 2012, 09:59
Nou scandal la Casa Regală britanică: Regina-Mamă ar fi fost fiica bucătăresei de la palat

Ipoteza scandaloasă a fost lansată de autoarea Colin Campbel în cartea „Regina-Mamă: Povestea nespusă a Elisabetei Bowes Lyon”.

Campbell scrie că „Regina-Mamă” şi fratele său mai mic, David, erau copiii unei bucătarese franceze ce lucra la curtea ducelui de Windsor.

Autoarea îşi bazează teoria pe faptul că Regina-Mamă purta şi numele Marguerite, iar data la care a fost născută este incertă, la fel ca şi locul naşterii. În cartea care va apărea luna viitoare, autoarea susţine că soţia tatălui reginei Elisabeta a II-a, Cecilia Bowes-Lyon, nu mai putea avea copii.

În opinia autoarei, bucătăreasa franceză a fost prima mamă-surogat din istorie, ea născând doi copii pentru cuplul regal. Autoarea susţine că membrii casei regale ştiau de obârşia modestă a reginei mame şi au şi documente doveditoare.

Până acum se ştie că în 1923 Regele George al V-lea anunţa căsătoria celui de-al doilea fiu al său, Albert, Duce de York, cu Elizabeth Angela Marguerite Bowes-Lyon, căreia britanicii care au iubit-o cel mai mult, i-au spus Regina-Mamă. Ea a trăit între 1900-2002.