Nouă bază temporară a NATO va fi construită în zona de Nord a Bucureştiului

Ministerul Apărării Naționale contractează lucrări pentru construcția unei baze temporare a NATO la Tunari, în zona de Nord a Bucureştiului, potrivit economica.net. 

RomaniaTV.net
02 apr. 2020, 11:46
Nouă bază temporară a NATO va fi construită în zona de Nord a Bucureştiului

Este vorba, în fapt, de transformarea totală a vechii cazărmi 1026 Tunari, iar lucrările, care se vor ridica la 80 de milioane lei, vor presupune, în prima etapă, dezvoltări de tip imobiliar: spații de cazare, popotă, clădiri administrative, facilități medicale, rampe de încărcare-descărcare, zonă depozitare materiale, zonă depozitare materiale speciale, construcție drumuri și alei, împrejumuire și porți control acces, ateliere auto, heliport.

Astfel, nu este exclus ca în zona de Nord a Bucureștiului să fie aplicate unele restricții de circulație.

Durata contractului va fi de 87 de luni, din care perioada de execuție va fi de 24 de luni. Pentru a participa la licitație, media cifrei de afaceri a unui ofertant, pentru ultimii 3 ani, respectiv 2016-2018, trebuie să fie cel puţin egală cu 36 milioane de euro.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor la licitație este 11 mai 2020, potrivit datelor din platforma de achiziții publice SEAP.