Noua Comisie Europeană a fost VALIDATĂ de Parlamentul European. Corina Creţu, în echipa Juncker

Publicat: Miercuri, 22 Octombrie 2014 13:47 // Actualizat: Miercuri, 22 Octombrie 2014 14:33 // Sursa: romaniatv.net

Noua Comisie Europeană, condusă de luxemburghezul Jean-Claude Juncker, a primit miercuri, la Strasbourg, votul de învestitură din partea Parlamentului European, informează agenţiile internaţionale de presă.

În favoarea noii Comisii au votat 423 de eurodeputaţi, în timp ce 209 s-au pronunţat împotrivă, iar 67 s-au abţinut de la vot.

Comisia Juncker îşi va putea începe astfel activitatea la 1 noiembrie, mandatul actualei CE conduse de Jose Manuel Barroso urmând să se încheie pe 31 octombrie.

În discursul său înaintea votului în PE asupra noii Comisii, Juncker a spus că investiţiile sunt vitale în restabilirea creşterii şi în crearea de locuri de muncă.

Citeşte şi Jean-Claude Juncker, noul preşedinte al Comisiei Europene: UE nu se va mai extinde în următorii cinci ani

Jean-Claude Juncker, fost premier conservator al Luxemburgului, a subliniat, totuşi, că, aşa cum a spus cancelarul german Angela Merkel, o mare parte din cele 300 de miliarde de euro ar trebui să vină de la investitorii privaţi şi că guvernele ar trebui să-şi ţină în continuare sub control deficitele bugetare.

"Dacă ne veţi susţine astăzi, vom prezenta pachetul privind locurile de muncă, creşterea şi investiţiile până la Crăciun", a declarat Juncker în faţa eurodeputaţilor, adăugând că investiţiile ar trebui să se concentreze pe îmbunătăţirea eficienţei economice, nu pe cheltuielile pe termen scurt.

Din partea preşedinţiei italiene a Consiliului UE, ministrul Benedetto Della Vedova a spus că, ''în următoarele săptămâni şi luni, Comisia trebuie să joace un rol esenţial pentru a face faţă provocărilor cu care se confruntă UE''.

''Acestea sunt provocări semnificative, printre care competitivitatea şi crearea de locuri de muncă'', a accentuat Della Vedova, care a mai inclus între provocările respective schimbările climatice, problemele energetice şi problemele de securitate din vecinătatea Europei.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 oct 14:32
...de învestitură din partea Parlamentului European, informează agenţiile internaţionale de presă. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
1
EUR
4.8426
RON
31 May
noapte 10 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H