Noua componenţă a conducerii Senatului: PDL îi revin trei posturi

Biroul Permanent al Senatului a anunţat, marţi, în ultima şedinţă dinaintea convocării plenului în noua sesiune parlamentară, repartizarea pe grupuri senatoriale a funcţiilor în viitoarea conducere a acestui for, PDL urmând să îi revină un post de vicepreşedinte şi două de secretar.

RomaniaTV.net
04 sept. 2012, 09:43
Noua componenţă a conducerii Senatului: PDL îi revin trei posturi

Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru (PSD), la încheierea şedinţei Biroului Permanent.

„La vicepreşedinţi – PSD, PNL, UNPR, PDL, la secretari – două posturi PSD, două posturi PDL, la chestori – două posturi PSD, un post PNL şi un post UDMR”, a precizat acesta care va fi componenţa viitorului Birou.

„În final, deşi negocierile de astăzi au eşuat, până la urmă liderii grupurilor parlamentare au anunţat în şedinţa Biroului Permanent, sigur că urmează să facă şi o aprobare în plenul Senatului, componenţa pe posturi a viitorului Birou”, a spus Chelaru.

Social-democratul a mai spus că nominalizările efective se vor face marți, în plen, după ce fiecare grup parlamentar va decide care vor fi senatorii propuşi.

„S-a remarcat, într-adevăr, o anumită nemulţumire la grupul parlamentar al PDL, exprimată de liderul acestui grup. Probabil că această nemulțumire se va vedea şi la vot, în plen, dar eu, personal, sunt extrem de mulţumit că s-a ajuns cât la un consens şi că astăzi vom putea declanşa, în mod oficial, lucrările din această sesiune”, a adăugat el.

Deschiderea sesiunii parlamentare la Senat, programată pentru luni, a fost amânată din cauza eşecului în negocierile dintre putere şi opoziţie pentru repartizarea funcţiilor în Biroul Permanent. PDL susţine ca raportul putere-opoziţie în Biroul Permanent să fie 8 la 5, în timp ce USL susţine să fie 9 la 4.