Noua Constituţie interzice relele tratamente aplicate animalelor

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat, marţi, cu unannimitate de voturi, un amendament care interzice aplicarea de rele tratamente animalelor, aceste comportamente fiind definite potrivit legii.

11 iun. 2013, 16:11
Noua Constituţie interzice relele tratamente aplicate animalelor

Discuţiile au pornit de la un amendament propus de Forumul constituţional care prevedea: „Recunoscând animalele ca fiinţe simţitoare şi sensibile, care percep suferinţă fizică şi psihică, sunt interzise relele tratamente aplicate animalelor, definite potrivit legii”, scrie Mediafax.

În condiţiile în care această formulare a stârnit râsete printre membrii Comisiei de revizuire, unii considerând că aceasta este inadmisibilă pentru a se constitui într-un text constituţional, deputatul Varujan Pambuccian a propus următoarea reformulare: „Sunt interzise relele tatamente aplicate animalelor, definite potrivit legii”.

Noua formă a amendamentului a întrunit unanimitatea voturilor membrilor Comisiei.

„Haideţi, domnule şi PSD-ul! Un pas spre reformă, un pas spre modernitate! Când nimeni nu se mai aştepta, nici măcar Forumul, amendamentul a trecut în unanimitate. Iată ce ne apropie pe toţi, putere, opoziţie: dragostea faţă de animale!”, a conchis preşedintele Comisiei de revizuire, Crin Antonescu.