Noua destinație de vacanță din străinătate în care românii fac „furnicar”: „Plaja e foarte faină, dar în spatele ei e ca după război!”

Din ce în ce mai mulți români au renunțat la vacanțele de pe litoralul românesc, pentru a merge să viziteze stațiunile de la vecinii din regiune: Bulgaria, Grecia, Turcia și Albania. Dacă primele trei sunt considerate „mainstream" de ani buni, litoralul albanez a luat amploare, mai nou, în opțiunile românilor. 
Filip Stan
03 aug. 2022, 16:41
Noua destinație de vacanță din străinătate în care românii fac „furnicar

Părerile sunt împărțite în legătură cu stațiunile din Albania. Unii apreciază stațiunile Saranda și Ksamil pentru apa cristalină și nisipul fin, alții sunt mai critici. Printre cei nemulțumiți se numără și o turistă care a vizitat zona turistică din Balcani, de curând.

Plajele și apa arată bine, prețurile sunt mici, personalul hotelier este profesionist, dar marile probleme sunt lipsa parcărilor și aspectul stațiunii, care arată ca „după război”, susține românca, într-o postare pe Facebook.

Turista care a analizat litoralul albanez s-a cazat în stațiunea Durres, la un hotel de 3 stele. Iată-i povestea:

„Albania primul an.

Mă gândeam să spun și experiența noastră, pentru că nu am găsit niciunde detaliile pe care aș fi vrut să le știu înainte să merg”.

Cazarea

„Am stat în Durres la hotel Zanzi 3*, camere de 3*, aer condiționat, micul dejun a fost cam același mereu, dar important era că mereu era mâncare pentru toată lumea, personalul super de treabă și ok, curățenia era curățenie, problema lor e că nu au parcări, și problema parcărilor in Albania e urâtă. Cel puțin pt o persoana stresata ca mine, dar băieții de la hotel au fost drăguți și ne-au parcat mașina ei, pe marginea drumului când s.a eliberat locul, doar că nu prea poți pleca cu mașina de acolo, ceea ce e nasol.”

Plaja

„Curată, îngrijită, nisip, normal că apa nu e limpede când e cu nisip, dar nici murdară nu o pot numi, a fost ideal pentru copii, iar intrarea în apa, a fost super faină, fiind apa mica și copii având mult spatiu, încât oamenii nu stăteau apropiați unii de alții… Trebuia să mergi mult în larg pentru a avea apă până la piept.”

„Nimeni nu a spus-o, dar plaja e faină, tot ce ține de turism e ok, însă când mergi pe partea din spatele plajei parcă ești în Ucraina după război, clădiri care stau sa pice, multă sărăcie și foarte multa mizerie.”

Mâncarea

„Nu as lua niciodată mai mult decât micul dejun, mâncarea e ieftina, buna și multă, și am nimerit câteva terase cu mâncare delicioasă. Sa nu vă lăsați furați de aspect, unele care arata bine,nu au nici mâncare buna,nici preturi bune și nici personal drăguț.

Câteva locuri unde aș mai merge să mănânc: terasa Henry, Restaurant Cosmo, și cofetăria / pizzerie Pelikan, e in spatele hotelului Zanzi, unde am mâncat cea mai buna pizza, și cele mai bune prăjituri la prețuri de nimic.

Serviciile foarte ok și oamenii foarte deschiși.”

Sfaturi

„Căutați cazare cu parcare privată.

Cazare cu plajă privată (pentru că cele care închiriază șezlonguri sunt destul de puține)

Luați cazarea cu mic dejun pentru că se merită sa mâncați zilnic în alt loc (noi așa am făcut).”

Traseu

Dus: România – Serbia (6,5 euro autostrada) – Kosovo (15 euro asigurare) – Albania (5 euro tunel)

Întoarcere: Albania (5 euro tunel) – Kosovo – Macedonia (3 euro autostrada) – Serbia (12 euro autostrada)”

Plăți

„Am plătit în euro peste tot, noi cu cardul doar la hotel și foarte puține terase, în rest erau drăguți și făceau conversia la 115 leka.”

Internetul

„Sunt magazine Vodafone care au cartele cu internet, însă noi ne-am descurcat cu wifi de la terase hotel, și pentru gps puneam de la hotel și am descărcat hărțile să meargă și off-line, în benzinăriile Shell e internet gratuit, cred că și în altele, dar noi doar de acolo am alimentat.

Cam asta a fost experiența noastră, vacanță plăcută!”, a scris românca pe grupul Vacanțe în Albania, de pe Facebook.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!