Noua fiţă pentru masa de Crăciun: carnea de iepure VIDEO

Iepurele este noua fiţă a gurmanzilor care vor să aibă ceva deosebit pe masa de Crăciun. O familie din Gorj creşte iepuri belgieni, iar afacerea este extrem de profitabilă mai ales în perioada Sărbătorilor. Asta chiar dacă preţurile sunt destul de piperate.

RomaniaTV.net
09 dec. 2011, 15:10
Oana David, o profesoară de 31 de ani din comuna Turcineşti, a transformat pasiunea pentru iepuri într-o afacere de familie. De cinci ani, în gospodăria din Turcineşti, ţopăie zeci şi uneori chiar sute de urecheaţi. După ce îi fotografiază, îi postează pe internet. „Solicitări avem din toată ţara pentru că, având acest site, toată ţara ia legătura cu noi”, a spus, pentru România TV, Oana David.
Deşi preţul cărnii de iepure e piperat, faţă de alt tip de carne, afacerea Oanei David nu duce lipsă de clienţi. „Ajunge undeva la 50 de euro pentru 5 kilograme”, a mai spus proprietara afacerii.
Răsfăţatul Otto

Cel mai răsfăţat dintre urecheaţii familiei David este Otto, un iepure care cântăreşte 11 kilograme.
Iepurii uriaşi germani se cresc doar la Cluj, Sibiu şi la Turcineşti, Gorj. În cazul celor care nu se pot deplasa în satul gorjean, marfa „urecheată” este trimisă în cutie, cu trenul sau cu autocarul.

Vânduţi pe Internet, trimişi cu trenul sau autocarul
Carnea de iepure este de trei ori mai scumpă decât cea de porc, dar se găsesc suficienţi cumpărători. Un kilogram de carne de iepure costă aproximativ 10 euro, dar sunt romani care preferă un meniu special pentru masa de Crăciun. Solicitări vin din toată ţara, iar pentru cei care nu pot să-i cumpere direct din crescătorie, iepurii sunt trimişi oriunde în ţară cu trenul sau autocarul. Afacerea merge strună şi este promovată şi pe internet. În România există doar trei crescătorii de iepuri uriaşi germani.