Noua gafă a premierul Cioloş. L-a demis pe Dorin Enache Valter la câteva ore după ce l-a numit la şefia ANSVSA

Premierul Dacian Cioloș l-a numit pe Dorin Enache Valter în funcția de președinte al Autorității Naționale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranța Alimentelor, însă l-a revocat din funcţie la doar câteva ore. Acesta a fost declarat incompatibil de ANI, în trecut.

22 dec. 2015, 11:33
Noua gafă a premierul Cioloş. L-a demis pe Dorin Enache Valter la câteva ore după ce l-a numit la şefia ANSVSA

Marţi dimineaţă a apărut în Monitorul Oficial numirea noului şef al ANSVSA, Dorin Enache Valter, care a fost acuzat de ANI că ar fi semnat o serie de documente având ca obiect încheierea mai multor contracte de prestări servicii între DSVSA Brașov și o firmă la care era acționar chiar fiica sa.

Cei care au făcut propunerea la conducerea ANSVSA au afirmat că i s-au prescris aceste probleme de integritate, potrivit România TV.

Citeşte şi: GAFĂ a lui Dacian Cioloş în discursul ţinut în Parlament

Premierul Dacian Cioloş a decis să-l revoce, spunând că a fost indus în eroare pentru că nu i s-a spus că noul şef al ANSVSA ar avea probleme de compatibilitate.

Aceasta nu este prima gafă de acest gen a premierului. Dacian Cioloş a decis să nu îl mai includă în Cabinetul său pe Andrei Baciu, pe care îl propusese pentru postul de ministru al Sănătăţii, decizia fiind luată în urma controverselor apărute în spaţiul public după nominalizarea acestuia.

După anunţul premierului privind nominalizarea lui Andrei Baciu pentru postul de ministru al Sănătăţii, pe Facebook au început să circule fotografii în care Andrei Baciu apărea în lenjerie intimă, ca model.

De asemenea, medici şi manageri de spitale s-au declarat contrariaţi la aflarea veştii că Andrei Baciu ar putea fi ministru al Sănătăţii, motivând că acesta nu are nici pregătirea şi nici experienţa necesare pentru a conduce o instituţie publică de dimensiunea şi cu greutatea celei pentru care a fost propus, care se ocupă de întreg sistemul sanitar.


loading...