ANCHETĂ OFICIALĂ în cazul tragediei aviatice din Ucraina: Avionul s-a prăbuşit după explozia unei rachete

Decriptarea cutiilor negre ale avionului aparţinând Malaysia Airlines prăbuşit în Ucraina a confirmă că prăbuşirea aeronavei s-a produs în urma unei depresurizări provocate de explozia unei rachete, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Consiliului ucrainean de Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei, Andrii Lysenko.

28 iul. 2014, 11:11
ANCHETĂ OFICIALĂ în cazul tragediei aviatice din Ucraina: Avionul s-a prăbuşit după explozia unei rachete

Avionul Malaysia Airlines prăbuşit în Ucraina în data de 17 iulie 2014 a suferit „o depresurizare masivă explozivă”, după ce a fost lovit de fragmente despre care oficialul ucrainean spune ca ar proveni de la o rachetă, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional pentru Securitate şi Apărare al Ucrainei, Andrii Lysenko, citat de AFP. El a spus că aceste informaţii provin de la experţii care analizează cutiile negre ale avionului malaezian doborât la 17 iulie în estul Ucrainei, zonă aflată sub controlul separatiştilor proruşi.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, care efectua cursa MH17 Amsterdam-Kuala Lumpur cu 298 de persoane la bord, a fost doborât la 17 iulie, în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de rebelii susţinuţi de Moscova. Kievul şi occidentalii i-au acuzat pe separatişti şi pe protectorii lor de la Kremlin că sunt responsabili de această catastrofă. Cutiile negre ale avionului au fost trimise pentru a fi decriptate în Marea Britanie.

Citeşte şi Doborârea avionului malaezian, CRIMĂ de RĂZBOI. Cine spune asta

Săptamâna trecută, analiştii americani sustineau ca avionul prabusit in estul Ucrainei ar fi putut fi lovit de o racheta supersonică, iar un lider al separatiştilor din Ucraina a recunoscut că se află în posesia unui sistem de rachete Buk, despre care se crede că a fost folosit pentru a doborî avionul Malaysia Airlines.