Noua lege a cimitirelor. Cei care nu îngrijesc mormintele le vor pierde, cu tot cu osemintele din ele

Cine nu-şi îngijeşte locul de veci timp de mai bine de doi ani la rând rămâne fără el. Asta prevede legea privind cimitirele, crematoriile umane şi serviciile funerare adoptată de Parlament! Acelaşi lucru se întâmplă şi pentru cei care nu plătesc taxa de concesiune, informează România TV.

27 iun. 2014, 08:13
Noua lege a cimitirelor. Cei care nu îngrijesc mormintele le vor pierde, cu tot cu osemintele din ele

Locurile de veci lăsate în paragină vor deveni istorie. Cel puţin asta îşi doresc parlamentarii care au adoptat recent noua lege a cimitirelor şi crematoriilor umane, informează România TV. Printre noile prevederi există una care îi obligă pe cei care au dreptul de folosinţă a locului de înhumare să îl îngrijească corespunzător.

Citeşte şi ŞOCANT. Ce a păţit un COPIL de NOUĂ ANI după ce a furat CIREŞE dintr-un CIMITIR

Mai exact, dacă acesta îl lasă în paragină şi nu îngrijesc nici măcar pietrele funerare timp de doi ani, atunci pierd dreptul de folosinţă. Osemintele vor fi scoase, iar locul de veci va fi dat altcuiva. Dreptul de folosinţă mai poate fi piedut şi în cazul în care nu se plăteşte taxa pe care administratorul o percepe, dar şi dacă primesc un alt loc de înmormântare.

Citeşte şi FUNERALIILE ONLINE sunt ultima găselniţă utilă persoanelor care nu pot ajunge la o înmormântare

Administratorul are şi el obligaţii. Acesta trebuie să îngrijească clădirile din cimitir, trebuie să împrejmuiască cimitirul cu gard şi cu o perdea de arbori.