NOUA LEGE A SALARIZĂRII. Care va fi salariul MINIM şi salariul MAXIM în sistemul bugetar

Publicat: Marţi, 07 Iulie 2015 11:43 // Actualizat: Marţi, 07 Iulie 2015 11:47 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, marţi, la România TV, că, marţi, încep consultările cu partenerii sociali pe noua lege a salarizării. Potrivit ministrului, salariul minim cu care se va intra în sistemul bugetar va fi de 1.200 de lei, iar salariul maxim va fi egal cu salariul obţinut în prezent de preşedintele ICCJ. Plumb a precizat că salariul brut al preşedintelui Înaltei Curţi este 21.500 de lei.

Noua lege a salarizării unitare, convenită deja cu FMI şi cu Banca Mondială, se află pe masa Ministerului Muncii, care va iniţia dezbateri pe această temă.

Ministrul muncii, Rovana Plumb, a precizat la România TV că, marţi, încep consultările cu partenerii sociali pe noua lege a salarizării.

"Am convenit împreună cu instituţiile financiare internaţionale care sunt principiile şi criteriile care stau la baza acestei legi. Ca şi noutate, am introdus criteriul de persormanţă, iar în rest, principiile sunt relaţionate cu echitatea şi coerenţa, cu o salarizare care să fie aşezată în funcţie de studiile fiecărei persoane care lucrează în sistemul bugetar.

Am convenit să avem un raport între salariul minimim şi salariul maxim de 1 la 18, iar în ceea ce priveşte clasele de salatizare acestea sunt 5.

Vom vedea pentru fiecare categorie în parte - cei care lucrează în educaţie, în sănătate, în administraţia publică locală şi centrală - cum aşezăm salariile pe ecaeste trepte.

CITEŞTE ŞI Rovana Plumb: PSD lucrează la Programul "Prima Vacanţă" pentru copiii defavorizaţi

Salariul minim cu care vom intra pe sistemul bugetar este de 1.200 de lei, iar salariul maxim va fi egal cu cel care acum este în plată la nivelul preşedintelui ICCJ şi va fi egal cu cel al preşedintelui României, cu salariul preşedintilor celor două Camere ale Parlamentului şi cu cel al premierului. Salariul brut al preşedintelui ICCJ este 21,500 de lei.

Pe perioada verii, vrem să finalizăm consultările cu partenerii sociali astfel încât în toamnă să putem transmite legea la Parlament. Dacă spaţiul fiscal ne va permite, vom putea să introducem legea gradual chiar din 2015, dar nu mai devreme de decembrie", a precizat Rovana Plumb. 

 

 

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 iul 17:50
Răspunde | Votează email 0 email
as1
Dupa noua lege agentii de politie au coeficientul de ierarhizare mai mic decat in vechea lege, respectiv Lg 284.Asa ca .. trageti concluzii...
07 iul 13:50
Răspunde | Votează email 1 email
Cati
Speram sa nu mai existe discriminarea pe care ati reusit sa o realizati prin legea 71/2015, intrucat cei de la resurse umane sunt asaltati de colegii lor care se simt nedreptatiti pe buna dreptate. Ati fi putut indrepta aceasta discriminare, dar vad ca initiative dv. a ramas doar initiative (nota din 02.06.2015)
07 iul 11:52
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for...
07 iul 11:48
Votează email -1 email
...a salarizării. Potrivit ministrului, salariul minim cu care se va intra în sistemul bugetar va fi de 1. Citește mai departe… Mai mult: ...
1
EUR
4.7787
RON
11 Dec
noapte 1 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H