Noua lege a salarizării. Cine va primi mai mulţi bani şi ale cui salarii ÎNGHEAŢĂ în următorii ani

Salariile bugetarilor vor creşte în următorii doi ani doar în cazul angajaţilor de la stat cu salarii sub 2.500 de lei, potrivit informaţiilor de la negocieri obţinute de România TV. În plus, grila de salarizare va fi modificată odată cu creşterea salariului minim, care ar putea ajunge la 1.400 de lei în 2017.

RomaniaTV.net
02 feb. 2016, 14:00
Noua lege a salarizării. Cine va primi mai mulţi bani şi ale cui salarii ÎNGHEAŢĂ în următorii ani

Zilele acestea au loc ultimele negocieri între Ministerul Muncii şi reprezentanţii sindicatelor pe tema legii salarizării.

Potrivit România TV, noua lege a salarizării va prevede ca în anii 2017 şi 2018 să crească doar salarile mai mici de 2.500 de lei. Cei care au venituri care depăşesc acest cuantum vor avea, în schimb, salariile îngheţate timp de 2 ani.

În 2016, salariul minim pe economie va creşte la 1250 lei, iar în 2017 acesta ar putea ajunge la 1400 de lei, sumă de la care va şi începe grila de salarizare a bugetarilor.

Ministrul Ana Costea, anunţ despre legea salarizării: E nevoie de criterii obiective şi să se elimine subiectivismul

Negocierile continuă, iar sindicaliştii încearcă să obţină o majorare a salariului minim, întrucât în varianta actuală acesta tot ar fi mai mic decât valoarea coşului minim de consum, calculat recent la 1450 lei/lună.

Proiectul final al legii salarizării ar trebui să fie prezentat pe 10 februarie.

 


loading...