Nouă metodă de furt: Capcana „cu lipici” de la bancomat

Doi bărbaţi din Craiova sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, după ce oamenii legii au stabilit că sunt autorii unui furt dintr-un bancomat din cartierul Valea Roşie prin metoda „capcană pentru bani".

24 mart. 2014, 12:32
Nouă metodă de furt: Capcana „cu lipici” de la bancomat

Potrivit poliţiştilor din cadrul IPJ Dolj, citaţi de GDS, în cursul zilei de 4 martie, sucursala unei bănci din cartierul craiovean Valea Roşie a sesizat faptul că un bărbat de 62 de ani s-a plâns că, în seara zilei de 28 februarie, un bancomat i-a „mâncat” suma de 2.000 de lei.

Din cercetările făcute de anchetatori şi după ce oamenii legii au văzut imaginile surprinse de camerele video, s-a stabilit că bancomatul cu pricina nu a avut nici o problemă, numai că fusese „aranjat” cu o capcană cu lipici.
Metoda „capcană pentru bani” constă în montarea unui dispozitiv cu bandă dublu-adezivă în fanta de eliberare a banilor, iar când o persoană încearcă să scoată bani, bancnotele rămân lipite pe banda adezivă a dispozitivului „plantat”. Clientul crede că bancomatul nu mai are bani sau este defect, îşi ia cardul şi pleacă, după care hoţii vin şi recuperează dispozitivul cu tot cu bancnotele rămase lipite pe el. Ulterior, păgubitul descoperă că, de fapt, banii i-au fost retraşi din cont.

Aşa s-a întâmplat şi în cazul bărbatului de 62 de ani. Cei care au reuşit să pună mâna pe cei 2.000 de lei din contul craioveanului sunt Ciprian Boghean, de 31 de ani, şi Marin Geangu, de 35 de ani, ambii din Craiova.
Marţi, poliţiştii au făcut o percheziţie acasă la Boghean, unde au fost descoperite mai multe bunuri ce au legătură cu fapta comisă, cum ar fi hainele cu care a fost îmbrăcat în seara comiterii faptei. Bărbatul şi-a recunoscut fapta în faţa poliţiştilor, iar acum este cercetat pentru furt calificat. În schimb, Geangu nu a fost încă găsit de poliţişti, care încearcă să-i dea de urmă.