Şaptesprezece militari ucraineni, ucişi în atacuri ale separatiştilor proruşi din estul Ucrainei

Cel puţin 17 militari ucraineni au fost ucişi şi circa douăzeci au fost răniţi în noaptea de miercuri spre joi în două atacuri ale separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, a anunţat joi Ministerul ucrainean al Apărării, informează AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
22 mai 2014, 09:50
Şaptesprezece militari ucraineni, ucişi în atacuri ale separatiştilor proruşi din estul Ucrainei

17 militari ucraineni au fost ucişi şi 17 au fost răniţi în lupte în apropiere de Volnovahoi și Blagodatne, în regiunea Doneţk. Într-un alt atac, în apropiere de Rubijne, în regiunea Lugansk, un soldat a fost ucis şi doi răniţi după ce ‘terorişti’, termen folosit de autorităţile de la Kiev pentru desemnarea separatiştilor armaţi, au deschis focul asupra unui convoi militar.

Aceste atacuri, comise în regiunile Lugansk şi Doneţk, au loc cu trei zile înainte de alegerile prezidenţiale considerate cruciale pentru viitorul ţării după şase luni de criză politică care a condus ţara în pragul unui război civil.

Armata ucraineană a lansat la 13 aprilie o operaţiune militară pentru preluarea controlului asupra regiunilor Doneţk şi Lugansk, aflate în mare parte sub controlul separatiştilor proruşi, regiuni care şi-au proclamat suveranitatea în urma referendumurilor pentru independenţă.