Nouă poliţişti de la Înmatriculări au fost arestaţi preventiv pentru luare de mită

Nouă poliţişti de la Serviciul de Înmatriculări din Timşoara au fost arestaţi preventiv, după ce ar fi primit mită pentru rezolvarea mai rapidă a unor dosare de înmatriculare a maşinilor.

15 iun. 2021, 19:46
Nouă poliţişti de la Înmatriculări au fost arestaţi preventiv pentru luare de mită
Nouă poliţişti de la Înmatriculări au fost arestaţi preventiv pentru luare de mită

Nouă poliţişti de la Înmatriculări au fost arestaţi preventiv, după ce ar fi primit sume cuprinse între 20 şi 100 de lei pentru rezolvarea mai rapidă a unor dosare de înmatriculare a maşinilor.

Nouă poliţişti de la Înmatriculări au fost arestaţi preventiv pentru luare de mită

Citeşte şi Avocatul Poporului contestă respingerea rapoartelor de activitate ale instituţiei de către Parlament: „Nimeni nu poate obliga Avocatul Poporului să se supună instrucţiunilor sale”

Procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, luni, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 10 inculpaţi, pentru luare de mită în formă continuată.

„În fapt, s-a reţinut că în perioada 23.01.2021 – 22.05.2021, inculpaţii – în calitate de funcţionari publici (agenţi de poliţie) în cadrul D.R.P.C.I.V., Compartimentul Înmatriculare şi Evidenţa Vehiculelor Rutiere Timişoara – în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au primit sume de bani cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, respectiv în scopul de a prelua şi elibera în mod preferenţial («peste rând») documentele pentru înmatricularea de vehicule”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş

Marţi, s-a formulat propunere de arestare preventivă pentru 9 dintre inculpaţi, aceasta fiind admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş, care a dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„Faţă de 9 dintre inculpaţi, procurorul a dispus în data de 14.06.2021 măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, iar în data de 15.06.2021 s-a formulat cu privire la acești inculpați propunere de arestare preventivă, ce a fost înaintată spre competentă soluţionare judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş”, transmit reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Potrivit DGA, în cele patru luni angajații de la Înmatriculări ar fi obținut aproape 100.000 lei din șpăgile primite. Au documentat 384 de acte materiale de luare de mită, iar nouă dintre cei 10 polițiști duși la audieri au fost reținuți pentru 24 de ore. Ei vor fi prezentați magistraților, marți, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă în cauză, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptelor.

Citeşte şi Giorgiana Hosu, fosta şefă a DIICOT, iese la pensie. Secţia pentru procurori a CSM a votat în unanimitate


loading...