Noua „Primă Doamnă” a Franţei: o jurnalistă

Un nou preşedinte, o nouă Primă Doamnă. Jurnalista Valerie Trierweiler va fi noua figură feminină care va onora Palatul Elysee.

RomaniaTV.net
08 mai 2012, 06:19
Noua „Primă Doamnă” a Franţei: o jurnalistă

La fel ca predecesoarele sale, noua „Primă Doamnă” a Franţei va trebui să îşi construiască un rol, după cum chiar ea declară pentru Le Figaro. Înaintea ei, Danielle Mitterand susţinea cauze nobile în timp ce Bernadette Chirac se considera stăpâna casei la Elysee.

Carla Bruni, soţia lui Nicolas Sarkozy, s-a implicat în timpul mandatului soţului în combaterea răspândirii SIDA. Prietena viitorului preşedinte socialist se declară o persoană pasionată de informaţie şi o cunoscătoare a politicii şi a presei.

Deşi nu îşi va putea continua cariera în presă, Valerie nu doreşte ca francezii să îi plătească datoriile. Chiar dacă încă nu este căsătorită cu Francois Hollande, Valerie Trierweiler este considerată ca fiind deja „Prima Doamnă” a Franţei, chiar dacă această instituţie protocolară este rezervată exclusiv soţiilor de preşedinţi.

Valerie şi-a luat însă acest rol în serios imediat după ce s-a anunţat că Francois Hollande a ieşit învingător. Ea a apărut la braţul lui Hollande la Tulle, fieful preşedintelui ales, unde Hollande le-a ţinut discursul de mulţumire tuturor susţinătorilor săi.