Noua Sală Polivalentă va fi administrată de către Primăria Generală

Primul-ministru Victor Ponta a anunţat că Executivul a aprobat trecerea unui teren de la Ministerul Educaţiei în domeniul public al primăriei Bucureştilor, teren pe care municipalitatea va construi noua Sală Polivalentă, cu sprijin guvernamental.

RomaniaTV.net
12 sept. 2012, 13:15
Noua Sală Polivalentă va fi administrată de către Primăria Generală

Am aprobat trecerea de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării în domeniul public al primăriei generale pentru a demara construcţia Sălii Polivalente. Studiul de fezabilitate şi proiectul sunt deja făcute de către Compania Naţională de Investiţii„, a declarat premierul Ponta, după încheierea şedinţei Guvernului de miercuri, precizând că Sala va fi administrată de către primărie chiar dacă şi Guvernul va contribui la suportarea costurilor de construcţie.

Tot în urma şedinţei la care a participat ca invitat şi Sorin Oprescu, Guvenrnul a decis să mandateze reprezentanţii statului în consiliul de adminstraţie al ELCEN să inţieze procedurile prin care datoriile istorice ale RADET urmează să fie şterse. „Sper şi îmi doresc să ştergem datoriile istorice, să schimbăm modul de calcul al penalităţilor astfel încât primăria Capitalei să poată plăti corect ce are de plătit, pasul următor fiind o restructurare a celor două companii”, a spus Ponta.

Al treilea obiectiv al prezenţei primarului general la Palatul Victoria a fost o discuţie asupra principiilor pe baza cărora se va face trecerea Metrorex din subordinea Ministerului Transporturilor în cea a municipalităţii bucureştene.

Asta nu înseamnă că Guvernul se spală pe mâini punând metroul în braţele primăriei generale. Subvenţia va veni în continuare de la Guvern, iar investiţiile demarate vor fi finanţate cu sprijinul Guvernului, însă strategia de investiţii trebuie să aparţină primăriei generale„, a explicat Victor Ponta.