Noua tulpină britanică de coronavirus, în România. Cinci persoane din Giurgiu infectate

Noua tulpină britanică de coronavirus, în România. Femeia de 27 de ani din Giurgiu, comuna Colibaşi, la care s-a confirmat tulplina din Marea Britanie este de fapt infectată de o săptămână. Prefectul de Giurgiu, Aneta Matei, a afirmat că în Colibaşi este vorba de un focar familial.

09 ian. 2021, 20:24
Noua tulpină britanică de coronavirus, în România. Cinci persoane din Giurgiu infectate
Noua tulpină britanică de coronavirus face victime şi în România

Noua tulpină britanică de coronavirus, în România. „În data de 3, doamna respectivă împreună cu fiica dumneaei s-au prezentat la UPU la Matei Balş pentru că prezentau simptome, de fapt îi era rău copilului şi a mers acolo la UPU. În data de 4, DSP Giurgiu a primit rezultatele testelor care confirmau infectarea cu virusul Sars Cov 2. Şi pentru mamă şi pentru copil. 

Citeşte şi: BILANŢ coronavirus 9 ianuarie 2021: peste 4400 de cazuri noi la aproape 30.000 de teste

Noua tulpină britanică de coronavirus, în România

Tot în data de 4 s-au mai testat prin serviciul judeţean de ambulanţă încă 5 membri ai aceleiaşi familii. Pentru că prezentau simptome uşoare. Au venit rezultatele testelor în data de 6 şi pentru aceştia, 3 au fost confirmaţi pozitiv, 2 au fost neconfirmaţi.

Nu pot să vă spun eu dacă au aceeaşi tulpină. Repet, noi am primit un rezultat pozitiv infectat cu SARS Cov 2. Asta numai un spital poate să stabilească în urma unor analize mai amănunţite, mă gândesc, nu sunt de specialitate, nu ştiu să vă răspund la această întrebare”, a afirmat prefectul Giurgiu Aneta Matei pentru Aleph News.

Citeşte şi: O nouă tulpină de coronavirus, diferită de cea din Marea Britanie, ar putea exista în SUA

Tulpina britanică a coronavirusului este răspândită în 22 de ţări europene. La Giurgiu, DSP-ul a căutat urma infectării doar pe filieră britanică. Şi a vrut doar să ştie doar de unde ar fi putut lua familia inefactă virusul, nu şi cu câţi oameni au fost în contact şi unde ar fi putut transmite virusul.


loading...