O nouă tulpină de coronavirus, diferită de cea din Marea Britanie, ar putea exista în SUA

O nouă tulpină de coronavirus, diferită de cea din Marea Britanie, ar putea exista în SUA, potrivit unui raport realizat la Casa Albă şi emis statelor componente ale SUA în 3 ianuarie.

09 ian. 2021, 09:09
O nouă tulpină de coronavirus, diferită de cea din Marea Britanie, ar putea exista în SUA
O nouă tulpină de coronavirus, diferită de cea din Marea Britanie, ar putea exista în SUA

O nouă tulpină de coronavirus, diferită de cea din Marea Britanie, ar putea exista în SUA. Aceasta ar putea fi cu 50% mai transmisibilă.

„Această accelerare sugerează că ar putea exista o mutaţie a coronbavirusului în SUA care a evoluat aici, pe lângă varianta britanică care se răspândeşte deja în comunităţile din SUA, şi poate fi cu 50% mai transmisibilă”, se arată în raportul realizat la Casa Albă şi emis statelor componente ale SUA în 3 ianuarie.

O nouă tulpină de coronavirus, diferită de cea din Marea Britanie, ar putea exista în SUA. Precizările oficialilor din domeniul sănătăţii

Oficialii din domeniul sănătăţii publice erau deja îngrijoraţi de răspândirea noii tulpini de virus din Marea Britanie, cunoscută sub numele de B.1.1.7, potrivit Mediafax.

Centrul de control de prevenire a bolilor a identificat cel puţin 52 de cazuri Covid-19 cu mutaţia B.1.1.7 în SUA, potrivit datelor postate pe site-ul agenţiei actualizate joi.

Cu toate acestea, CDC avertizează că numărul lor „nu reprezintă numărul total de cazuri de descendenţă B.1.1.7 care ar putea circula în Statele Unite” şi s-ar putea să nu se potrivească cu cifrele raportate de oficialii locali.

Citeşte şi Noul coronavirus se poate reproduce după moarte. Descoperirea şocantă, făcută de legişti – studiu

Tulpina de coronavirus descoperită în Marea Britanie a fost confirmată şi în România

Tulpina de coronavirus descoperită în Marea Britanie a fost confirmată şi în România. Este vorba despre o femeie din Giurgiu, care s-a prezentat la sfârşitul săptămânii trecute la camera de gardă a Institutului Matei Balş din Bucureşti.

Femeia are o formă uşoară de COVID-19 şi nu a fost internată. În urma testării s-a stabilit că femeia a fost infectată cu noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie.

„Este vorba de o tânără de 27 de ani din județiul Giurgiu, care s-a prezentat la spitalul nostru în data de 3, cu simptome minime. A fost testată și lăsată să plece acasă. Din datele pe care le avem, nu a călătorit în afara țării. Urmează ca DSP să facă o anchetă epidemiologică amănunțită”, a declarat, pentru B1 TV, Dr. Catalin Apostolescu, medic primar al secției clinice VII „Terapie Intensivă Adulți”.

Autorităţile fac acum anchetă epidemiologică să vadă de unde s-a infectat în condiţiile în care femeia din Giurgiu a declarat că nu a călătorit recent în străinătate.