Noua tulpină COVID-19 din Marea Britanie, fotografiată la microscop | FOTO

Noua tulpină COVID-19 din Marea Britanie a fost fotografiată la microscop, de către un rus. Când toată lumea se aştepta să ia sfârşit pandemia de coronavirus, cu ajutorul vaccinului, a apărut o nouă tulpină a viruslui, despre care se spune că este mult mai periculoasă.

26 ian. 2021, 17:58
Noua tulpină COVID-19 din Marea Britanie, fotografiată la microscop | FOTO
Noua tulpină COVID-19 din Marea Britanie

Noua tulpină COVID-19 din Marea Britanie

, fotografiată la microscop. Populația de pe tot globul este în prezent speriată, iar un fotograf din Rusia s-a gândit să surprindă pe toată lumea cu o imagine inedită.

Potrivit celor de la Profimedia Images, care au și postat imaginea pe reţelele de socializare, bărbatul a reușit să fotografieze la microscop noua tulpină a coronavirusului, poza fiind realizată într-un centru de cercetare din Siberia, scrie Protv.ro.

Noua tulpină COVID-19 din Marea Britanie, fotografiată la microscop

Aşa arată virusul la microscop

Încă un român a fost depistat cu noua tulpină britanică

Încă un român a fost depistat cu noua tulpină britanică a coronavirusului, marţi, în Constanţa. Pacientul are 69 de ani şi nu ar fi părăsit ţara. Secvenţierea genomului a fost făcută la Institutul Matei Balş din Capitală. Autorităţile demarează acum ancheta epidemilogică şi încearcă să afle contacţii acestuia.

Citeşte şi: Restricţii în Europa pentru a opri noua tulpină de coronavirus. CE introduce „roşu închis” pentru zonele de risc

Se pare că  bărbatul din Constanţa, în vârstă de 70 de ani este al cincilea român depistat cu noua tulpină COVID din Marea Britanie, care se transmite mult mai rapid decât cea obişnuită.

Încă un caz de infectare cu Sars Cov-2, noua tulpină B.1.1.7, a fost depistat la un bărbat în vârstă de 69 ani, pensionar din Constanța.

Bărbatul a început să aibă simptome de boală în data de 28 decembrie 2020, iar în 02 ianuarie 2021 a efectuat un test RT-PCR al cărui rezultat a fost pozitiv. În perioada 4 ianuarie -6 ianuarie 2021 a fost internat în Constanța, după care, în data de 7 ianuarie 2021 ajunge într-o unitate medicală din București cu stare generală afectată. În data de 17 ianuarie 2021, pacientului i se recoltează o probă pentru un nou test RT-PCR ce revine pozitiv, se ridică suspiciunea infecției cu tulpina B.1.1.7, se face secvențierea cu confirmare astăzi, 26.01.

Pacientul nu a călătorit în Marea Britanie și nici nu a venit în contact cu persoane infectate cu noua variantă de coronavirus.

DSP Constanța are în desfățurare o nouă anchetă pentru acest caz.

În prezent, pe teritoriul României au fost identificate 5 cazuri cu noua variantă de coronavirus SARS- Cov -2.”, se arată într-un comunicat transmis de autorităţi.

Luni, un al patrulea caz a fost depistat cu această tulpină în Suceava. Bărbatul revenise recent din Marea Britanie.