Noua tulpină din Africa a fost depistată în Israel, una dintre ţările cu cea mai mare rată de vaccinare

Noua mutaţie covid apărută în Africa de Sud a fost depistată deja la o persoană din Israel, una dintre ţările cu cea mai mare rată de vaccinare împotriva coronavirusului.

26 nov. 2021, 14:53
Noua tulpină din Africa a fost depistată în Israel, una dintre ţările cu cea mai mare rată de vaccinare

Noua tulpină din Africa a fost depistată în Israel. Un bărbat care s-a întors din Malawi a fost confirmat pozitiv cu varianta B.1.1.529. De asemenea, alte două cazuri sunt în curs de investigare, potrivit The Jerusalem Post.

Noua tulpină din Africa a fost depistată în Israel

Pe lângă bărbatul confirmat cu noua mutaţie, se pare că alte două persoane care au călătorit în străinătate sunt suspecte. Potrivit primelor informaţii, se pare că toate cele trei persoane au fost vaccinate împotriva coronavirusului. Se fac verificări în aceste cazuri.

Citeşte şi Emilian Imbri, avertisment privind noua tulpină COVID din Africa de Sud: „Va fi dezastru! La noi sunt ignorate măsurile şi găsim bucurie în a păcăli sistemul de sănătate”

Profesorul Nadav Davidovitch, șeful Școlii de Sănătate Publică a Universității Ben-Gurion din Negev. se arată îngrijorat de apariţia noii variante deoarece aceasta prezintă peste 30 de mutații la nivelul proteinei Spike, scrie stirileprotv.ro. 

Expertul în sănătate publică spune că varianta s-a răspândit foarte repede în Africa de Sud, chiar mai repede decât varianta Delta, și că există temeri că aceasta ar putea provoca o boală mai gravă. Precizăm faptul că în Africa de Sud, infecția cu SARS-CoV-2 fusese în scădere înainte de apariția variantei B.1.1.529.

Reamintim că Africa de Sud, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia și Eswatini au fost incluse pe lista roşie a Israelului şi a altor ţări, printre care şi Marea Britanie.

Potrivit noilor reglementări, este interzisă călătoria în Africa de Sud şi în celelalte ţări fără permisiune specială. De asemenea, cetăţenii străini nu pot intra în Israel, dacă au fost în țările respective, în ultimele 14 zile.

Autorităţile precizează că israelienii care se află acum în aceste țări se vor putea întoarce în țară, dar vor trebui să fie izolați timp de 14 zile, chiar dacă sunt vaccinați.

Liderii Organizației Mondiale a Sănătății au convocat vineri o întrunire de urgență pentru a discuta despre apariția noii variante de Sars-Cov-2  în Africa de Sud.

Africa de Sud a detectat 22 de cazuri de această variantă, a precizat Institutul Naţional pentru Boli Transmisibile într-un comunicat. Noua variantă ar fi fost detectată pentru prima dată la un pacient HIV netratat și ar putea fi mai contagioasă decât Delta.

Citeşte şi Nouă tulpină COVID, mai periculoasă decât Delta, cu 32 de mutaţii