Noua variantă a COVID-19 ar putea fi cu 30% mai mortală decât se credea inițial

Dovezile timpurii sugerează că varianta de coronavirus care a apărut în Marea Britanie ar putea fi mai mortală, a spus premierul Boris Johnson.

22 ian. 2021, 20:59
Noua variantă a COVID-19 ar putea fi cu 30% mai mortală decât se credea inițial

Noua variantă a COVID ar putea fi mai mortală decât se credea inițial.

Totuși, există încă incertitudini uriașe în privința cifrelor – și se așteaptă ca vaccinurile să funcționeze.

Datele sunt furnizate de matematicieni care compară ratele de deces la persoanele infectate fie cu versiunea nouă, fie cu cea deja cunoscută.

Până acum s-a spus că noua variantă a COVID se transmite mult mai ușor, iar noile date arată că e și cu 30% mai mortală.

Boris Johnson a declarat că: „Pe lângă răspândirea mai rapidă, se pare că acum există unele dovezi că noua variantă (cea care a fost identificată pentru prima dată în Londra și sud-estul Marii Britanii) ar putea fi asociată cu un grad superior de mortalitate”.

Sir Patrick Vallance, consilier al guvernului, a declarat că nefiind datele suficiente până în momentul de față, ele nu pot fi considerate încă concludente, potrivit BBC.

El a spus: „Vreau să subliniez că există o mulțime de incertitudini în jurul acestor numere și e nevoie de mai multă muncă pentru a obține un control precis asupra acestora, dar evident este îngrijorător faptul că ele indică o creștere a mortalității, precum și o creștere a transmiterii”.

Tulpina de COVID din Marea Britanie, confirmată la alți doi bucureşteni

Încă două cazuri de infecţie cu tulpină SARS-CoV-2 în varianta B.1.1.7 descrisă în Marea Britanie au fost confirmate în România. Este vorba despre doi bucureşteni care au declarat că nu au călătorit în străinătate. În prezent, numărul persoanelor infectate cu tulpina de coronavirus din UK a ajuns la trei.

În cazul celor două persoane, procedurile de secventiere au început miercuri şi au fost finalizate în această după – amiază.

Pacienții sunt în stare generală bună, se află izolați la domiciliu și sunt supravegheați de medicul de familie conform metodologiei în vigoare.

În prezent, și alte teste de secvențializare sunt în prelucrare în cadrul laboratorului INBI „Matei Balș” şi se aşteaptă rezultatele.