Noua Zeelandă anunţă că a stopat răspândirea coronavirusului. A fost practic eliminat

Noua Zeelandă anunță că a stopat răspândirea comunitară a virusului și că practic coronavirusul a fost eliminat. Au fost doar câteva cazuri noi în ultima perioadă, iar numărul total este destul de redus: sunt sub 1500 de persoane infectate și 19 decedați. Țara a raportat un singur caz nou duminică, scrie Digi24.ro.

RomaniaTV.net
28 apr. 2020, 11:09
Noua Zeelandă anunţă că a stopat răspândirea coronavirusului. A fost practic eliminat

Premierul Jacinda Ardern a declarat că virusul a fost „în prezent” eliminat. Știrile vin cu câteva ore înainte ca Noua Zeelandă să relaxeze o parte dintre restricțiile impuse. De marți, unele activități neesențiale din afaceri, asistență medicală și educație se vor putea relua.

Citeşte şi: COVID-19 a ucis peste 200.000 de oameni în lumea întreagă. Numărul celor infectaţi depăşeşte trei milioane

Totuși, premierul Ardern îi avertizează pe cetățeni să nu relaxeze măsurile de distanță socială și de igienă deoarece virusul poate oricând să recidiveze. Mesajul guvernului este clar. „Redeschidem economia, nu și viețile sociale ale oamenilor”, a spus Ardern.

Directorul general al Sănătății din Noua Zeelandă, Ashley Bloomfield, a declarat că numărul redus de cazuri noi din ultimele zile „oferă încredere că ne-am atins obiectivul de eliminare din comunitate”.

El a avertizat că „eliminarea” nu înseamnă că nu vor exista cazuri noi, dar înseamnă că virusul este sub control. „Am câștigat această bătălie”, a mai completat premierul Ardern, însă aceasta a spus că țara „trebuie să rămână vigilentă”.

Noua Zeelandă a impus restricții stricte încă de la primele cazuri de coronavirus. Și-a închis frontierele, a început să aplice carantina tuturor sosirilor în țară, a introdus o izolare strictă și a demarat o operațiune extinsă de testare și identificare a contactelor.

Citeşte şi Donald Trump nu înţelege de ce a crescut numărul de apeluri la urgenţă cu privire la ingerarea de dezinfectant

Între timp, la nivel global la 27 aprilie au fost înregistrate peste 3 milioane de cazuri de infectare cu COVID-19. Peste 207 mii de persoane au murit, iar aproape 883 de mii s-au vindecat. În R. Moldova, bilanțul îmbolnăvirilor urcă la 3.408 cazuri de coronavirus, dintre care 101 mortale, iar 925 – tratate.