Noul ambasador al Croaţiei la Bucureşti şi-a prezentat scrisorile de acreditare

Secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, l-a primit, marți, pe ambasadorul agreat al Republicii Croația în România, Davor Vidis, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare.

29 sept. 2015, 17:36
Noul ambasador al Croaţiei la Bucureşti şi-a prezentat scrisorile de acreditare

„Cei doi interlocutori au trecut în revistă stadiul și perspectivele relației bilaterale româno-croate, exprimând satisfacție față de intensitatea dialogului bilateral atât la nivel politic, cât și la nivel sectorial. Cu acest prilej, cei doi oficiali au convenit asupra dezvoltării în continuare a relației bilaterale prin promovarea unei agende dense de contacte în perioada mandatului ambasadorului croat în România”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis AGERPRES.

Ambii interlocutori au salutat dinamica cooperării economice, caracterizată de o evoluție pozitivă în ultimii ani, arată MAE.

Secretarul de stat George Ciamba a subliniat importanța utilizării cât mai eficiente a potențialului de cooperare economică existent și a exprimat interesul părții române de a impulsiona schimburile comerciale și de a intensifica investițiile reciproce.

„Oficialul român a subliniat contribuția valoroasă pe care cele două minorități, cea română și cea croată, alături de comunitatea lingvistică istro-română din Croația, o au la consolidarea și diversificarea relației bilaterale și a exprimat satisfacție pentru bună colaborare în acest sens. A reiterat atenția particulară pe care partea română o acordă proiectelor destinate protejării și păstrării limbii istro-române, utilizată de comunitatea istro-română din Croația, vechi dialect al limbii române aflat pe cale de dispariție”, se menționează în comunicat.

Totodată, secretarul de stat pentru afaceri europene a reliefat importanța consolidării cooperării și coordonării dintre cele două țări, pe subiecte de interes comun la nivel bilateral și european, pentru o mai bună promovare a intereselor comune. Cei doi oficiali au subliniat, în cadrul discuțiilor, nivelul foarte bun al cooperării în cadrul UE și NATO.