Noul ambasador japonez în China a leşinat pe stradă, la Tokyo

Noul ambasador japonez în China şi-a pierdut cunoştinţa, joi, la Tokyo, în plină stradă, la două zile după nominalizarea sa oficială, a anunţat presa niponă, în timp ce diplomatul a necesitat spitalizare, relatează AFP.

RomaniaTV.net
13 sept. 2012, 06:04
Noul ambasador japonez în China a leşinat pe stradă, la Tokyo

Shinichi Nishimiya, numit oficial marţi, a leşinat în plină stradă, în apropiere de domiciliul său din cartierul Shibuya (în partea central-vestică a Tokyo), a explicat agenţia de presă Jiji.

Agenţia de presă Kyodo a precizat că el era conştient.

Un oficial din cadrul Ministerului japonez de Externe a confirmat că acestea avea probleme de sănătate.

„Am aflat că ambsadorul Nishimiya a fost spitalizat în această dimineaţă din motive de sănătate, dar nu avem alte detalii”, a explicat el pentru AFP.

El a adăugat că nu este la curent cu un eventual accident care să poată explica această spitalizare.

Agenţia Jiji a subliniat că nu este suspectat niciun act criminal, citând o sursă guvernamentală.

Shinichi Nishimiya, un diplomat de carieră, a fost desemnat ambasador în China în locul lui Uichiro Niwa, un fost om de afaceri care trebuie să părăsească în curând Beijingul.

Niwa a generat o polemică în iunie când s-a opus public unui proiect al guvernatorului Tokyo de a cumpăra insulele Senkaku de la proprietarul lor privat, o familie japoneză, pentru a proteja China.

Aceste insule nelocuite din Marea Chinei de Est, situate la 200 de kilometri nord-est de Taiwan şi denumite Diaoyu în chineză, se află în centrul unui diferend teritorial între Japonia, care le administrează, şi China, care le revendică.