Noul arhiepiscop de Canterbury: Biserica anglicană va avea femei episcop

Publicat: Joi, 22 Noiembrie 2012 23:12 // Actualizat: Joi, 22 Noiembrie 2012 22:56 // Sursa: RTV.net

Noul lider spiritual al confesiunii anglicane, Justin Welby, a declarat joi la Abuja (Nigeria) că instituţia va include în cele din urmă femei 'episcop', în pofida respingerii acestei măsuri în cadrul sinodului de marţi de la Londra, relatează AFP.

Foto: The Telegraph

'Este clar că femeile vor deveni episcopi în cadrul Bisericii Anglicane (...) nu există nicio îndoială în această privinţă', a declarat pentru presă Justin Welby, care va prelua funcţia de arhiepiscop de Canterbury şi lider spiritual al anglicanilor din întreaga lume în luna decembrie, înlocuindu-l pe Rowan Williams, potrivit Agerpres.

Fost director al unei companii petroliere, Welby participă, alături de fostul premier britanic Tony Blair, la o conferinţă în capitala nigeriană pentru îmbunătăţirea relaţiilor dintre musulmani şi creştini în această ţară.

Propunerea hirotonirii femeilor ca 'episcop' în Anglia, făcută de arhiepiscopul demisionar de Canterbury Rowan Williams, trebuia adoptată cu două treimi în toate cele trei colegii care compun sinodul general al Bisericii anglicane, corpul legislativ al instituţiei. Textul a fost însă respins marţi în urma unui vot extrem de strâns de colegiul laicilor, în timp ce colegiul episcopal şi cel al clerului au votat în favoarea propunerii.

Femei anglicane au fost deja hirotonite episcopi în SUA, Australia, Canada, iar la sfârşitul acestei săptămâni, pentru prima dată, în Africa.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8347
RON
11 Aug
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H