Noul COD FISCAL a fost trimis miniştrilor. A fost eliminată impozitarea maşinilor mici

Noul proiect de modificare a Codului Fiscal a fost distribuit spre lectură miniştrilor Cabinetului Ponta în cadrul şedinţei de Guvern de miercuri, potrivit unor surse guvernamentale, transmite Agerpres.

16 iul. 2014, 20:45
Noul COD FISCAL a fost trimis miniştrilor. A fost eliminată impozitarea maşinilor mici

Faţă de proiectul iniţial a fost eliminată măsura impozitării autoturismelor cu capacitate cilindrică sub 1600 mc, dar a fost păstrat impozitul majorat până la 2% pe clădirile nerezidenţiale, potrivit aceloraşi surse.

Anterior, apăruse pe surse o ştire potrivit căreia Guvernul ar fi renunţat la impozitul de 2% pe clădiri nererezidenţiale.

Ministrul Finanţelor: Vreau să duc Codul Fiscal şi Codul de procedură fiscală în Parlament, la toamnă

Documentul stabileşte că persoanele fizice, care în prezent sunt impozitate cu 0,1% din valoarea impozabilă a clădirii, vor fi obligate să achite pentru clădirile nerezidenţiale un impozit cuprins între 0,25 şi 1,5% din valoarea calculată de către un evaluator autorizat sau de 2% din valoarea impozabilă, dacă nu există un raport de evaluare.

Astfel, persoanele fizice urmează să fie taxate similar firmelor care deţin astfel de clădiri. Majorări de impozit urmau să fie efectuate şi pentru maşini de marfă, motociclete, bărci cu motor, scutere de apă.

Ioana Petrescu: Nu mă şifonez aşa uşor. Dar m-am şifonat când s-a spus că am vrut să măresc taxele

În plus, din 2015, autorităţile locale ar fi avut dreptul să majoreze impozitele şi taxele locale cu până la 50% faţă de o marjă de 20% în prezent.

Miercuri, ministrul Finanţelor Publice, Ioana Petrescu, a declarat, la Antena 3, că intenţionează ca în toamnă Codul Fiscal şi cel de procedură fiscală să treacă de Parlament. Ministerul de Finanţe a publicat vineri pe site-ul propriu un proiect de modificare a Codului Fiscal.

Ministrul Finanţelor: Vreau să duc Codul Fiscal şi Codul de procedură fiscală în Parlament, la toamnă

Sâmbătă, atât proiectul Codului Fiscal cât şi al celui de Procedură Fiscală, au fost retrase de pe site, în urma solicitării premierului Victor Ponta, pentru ca acestea să fie analizate în cadrul Guvernului înainte de începerea dezbaterii publice.