Noul coronavirus a fost denumit Sindromul respitator viral din Orientul Mijlociu

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat joi că noul coronavirus, care până în prezent a infectat 44 de persoane, dintre care jumătate au decedat, se va numi Sindromul respirator viral din Orientul Mijlociu (MERS-CoV), relatează agenţia EFE şi publicaţia Le Monde, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
23 mai 2013, 18:20
Noul coronavirus a fost denumit Sindromul respitator viral din Orientul Mijlociu

Această denumire a fost aleasă de un comitet internaţional de experţi în viruşi ţinând cont de numele regiunii unde virusul a apărut pentru prima dată.

Statele unde au fost confirmate cazuri de îmbolnăvire sunt: Arabia Saudită, Qatar, EAU, Tunisia, Iordania, Germania, Franţa şi Marea Britanie. Europenii infectaţi au călătorit în Orientul Mijlociu ori au intrat în contact cu persoane care au călătorit în această regiune.

Totodată, OMS a avertizat asupra potenţialului ridicat de transmitere a noului virus şi precizează că nu există un tratament specific. Un responsabil al OMS a avertizat că această organizaţie nu este încă în măsură să răspundă la întrebările legate de prevenirea şi tratarea infecţiei cu noul virus.

Acesta aparţine aceleiaşi familii de viruşi din care face parte şi SARS (Sindromul Acut Respirator Sever), care între anii 2002 şi 2003 s-a extins în peste 30 de ţări şi a ucis circa 800 de persoane.