Noul Guvern vine cu o propunere-surpriză: Poşta Română să înfiinţeze o reţea naţională de staţii de reîncărcare pentru maşini electrice şi hibrid!

Noul guvern vine deja cu schimbări pe bandă rulantă. Executivul vine cu propunerea ca Poşta Română să înfiinţeze o reţea naţională de staţii publice de reîncărcare pentru maşinile electrice şi hibrid.

24 dec. 2020, 15:38
Noul Guvern vine cu o propunere-surpriză: Poşta Română să înfiinţeze o reţea naţională de staţii de reîncărcare pentru maşini electrice şi hibrid!

Poşta Română să înfiinţeze o reţea naţională de staţii de reîncărcare pentru maşini electrice. Acţiunea ar avea loc în partereriat cu compania Electrica SA. Informaţia e menţionată chiar în programul de guvernare 2021-2024.

Poşta Română să înfiinţeze o reţea naţională de staţii de reîncărcare pentru maşini electrice şi hibrid! Ce proiecte au noii guvernanţi

În documentul nu este specificat cât va costa acest proiect, sursele de finanţare sau unde vor fi amplasate staţiile.

Hidroelectrica a anunţat un proiect aproape la fel, pe care l-a făcut cunoscut în această vară. Compania estimează că anul 2022 va fi cel în care stațiile vor fi puse în funcțiune, iar investiția totală este de circa 18 milioane de lei, bani care vor veni din surse proprii și fonduri europene, scrie economica.net.

De altfel, noul programul de guvernare prevede schimbarea flotei auto existente la Poştă cu o flotă mai puțin poluantă în cadrul Programului Poşta Verde. Valoarea estimată este de 65.800.000 de euro asiguraţi din surse proprii şi cu fonduri de la Administrația Fon­du­lui de Mediu.

Poşta Română este în subordinea statului român, prin Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor în proporţie de 93,52%, şi de Fondul Proprietatea, în proporţie de 6,48%.

De asemenea, are cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, fiind cel mai mare angajator – peste 24.000 de angajaţi, cu 5.500 de oficii poştale/ghişee/agenţii poştale, iar peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile sale şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie.

Mașinile electrice au înregistrat, de la ănceputul lui 2020 până în noiembrie un salt al înmatriculărilor de 59,7% fața de aceeași perioadă din 2019, hibridele plug-in unul de 129,4%, iar cele full hibrid au crescut cu 1,6%. Creșterea generală a pieței auto electrice și hibrid a fost de 21,7%.

Citeşte şi: Au apărut primele probleme la alegeri parlamentare 2020. Voturile prin corespondenţă, lipsă. Şeful AEP nu ştie dacă s-au pierdut sau sunt blocate la poştă